SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Mardrömsstart gav förlust i Svenska Cupen
2020-02-24 10:00
Ellen Arbman Hansing, foto - Tobbe Bengtsson
IK Uppsala Fotboll fick en tung inledning på gruppspelet i Svenska Cupen då man förlorade med 4-0 borta mot Piteå IF DFF under söndagen. Efter en mardrömsstart med ett 0-2-underläge redan efter tio minuter hämtade sig Uppsala aldrig riktigt in i matchen, och Piteå kunde komfortabelt ta hem segern med 4-0.
Uppsala fick en mardrömsstart på matchen då Piteå gick upp i en tvåmålsledning redan efter 10 minuter.
Efter den tunga starten lyckades inte Uppsala hämta sig tillbaka in i matchen, utan Piteå kunde utan större problem dra ifrån och till slut vinna matchen med 4-0. Det närmaste Uppsala kom var en nick från Sara Olai på hörna som dansade på mållinjen i den andra halvleken, men det här var inte Uppsalas match.
- Det var en tuff match mot ett bra Piteå, samtidigt som jag tycker att vi inte kommer upp i nivå. Det var ett annat tempo än vi är vana vid, både i spelet med och utan boll. Piteå straffar oss hårt när vi slarvar och gör misstag, säger Uppsalas back Ellen Arbman Hansing.

Piteå, som slutade sjua i OBOS Damallsvenskan ifjol, är det första damallsvenska laget som Uppsala har mött i år. Piteå var det klart bättre laget för dagen och Uppsala har en bit kvar om man ska kunna matcha den nivån när seriespelet väl drar igång om en dryg månad.
- Jag tror att det var nyttigt för oss att möta ett damallsvenskt lag redan nu för att vi ska få känna på hur matchmiljön kommer att vara nu i OBOS Damallsvenskan. Vi måste höja tempot i allt vi gör under träningarna för att det inte ska bli någon chock när vi väl spelar match, säger Arbman Hansing.

Arbman Hansing blev inbytt i den andra halvleken efter att Uppsalas mittback Märta Säfström tvingats kliva av efter en befarad knäskada. Skadeläget är ännu oklart för Säfström som har en tuff historik med flertalet korsbandsskador i bagaget, men hon är hoppfull om att det denna gång inte är något allvarligt.
- Jag vet inte riktigt än vad som har hänt med mitt knä, men vi ska kolla upp det så fort som möjligt. Jag kom ut ifrån en duellsituation och i ”landningen” i steget var det som att något strålade till i knät och sen hade jag svårt att stödja på det efteråt, så jag kunde inte spela vidare, säger Säfström om situationen.

I den andra matchen i gruppen vann KIF Örebro borta mot Mallbackens IF med 4-1, vilket gör att Piteå går upp som gruppetta inför fortsättningen. Nästa match för Uppsala blir lördagen den 29 februari då man spelar en träningsmatch borta mot Kvarnsvedens IK klockan 14:00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av