Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Mardrömsstart gav förlust i Svenska Cupen
2020-02-24 10:00
Ellen Arbman Hansing, foto - Tobbe Bengtsson
IK Uppsala Fotboll fick en tung inledning på gruppspelet i Svenska Cupen då man förlorade med 4-0 borta mot Piteå IF DFF under söndagen. Efter en mardrömsstart med ett 0-2-underläge redan efter tio minuter hämtade sig Uppsala aldrig riktigt in i matchen, och Piteå kunde komfortabelt ta hem segern med 4-0.
Uppsala fick en mardrömsstart på matchen då Piteå gick upp i en tvåmålsledning redan efter 10 minuter.
Efter den tunga starten lyckades inte Uppsala hämta sig tillbaka in i matchen, utan Piteå kunde utan större problem dra ifrån och till slut vinna matchen med 4-0. Det närmaste Uppsala kom var en nick från Sara Olai på hörna som dansade på mållinjen i den andra halvleken, men det här var inte Uppsalas match.
- Det var en tuff match mot ett bra Piteå, samtidigt som jag tycker att vi inte kommer upp i nivå. Det var ett annat tempo än vi är vana vid, både i spelet med och utan boll. Piteå straffar oss hårt när vi slarvar och gör misstag, säger Uppsalas back Ellen Arbman Hansing.

Piteå, som slutade sjua i OBOS Damallsvenskan ifjol, är det första damallsvenska laget som Uppsala har mött i år. Piteå var det klart bättre laget för dagen och Uppsala har en bit kvar om man ska kunna matcha den nivån när seriespelet väl drar igång om en dryg månad.
- Jag tror att det var nyttigt för oss att möta ett damallsvenskt lag redan nu för att vi ska få känna på hur matchmiljön kommer att vara nu i OBOS Damallsvenskan. Vi måste höja tempot i allt vi gör under träningarna för att det inte ska bli någon chock när vi väl spelar match, säger Arbman Hansing.

Arbman Hansing blev inbytt i den andra halvleken efter att Uppsalas mittback Märta Säfström tvingats kliva av efter en befarad knäskada. Skadeläget är ännu oklart för Säfström som har en tuff historik med flertalet korsbandsskador i bagaget, men hon är hoppfull om att det denna gång inte är något allvarligt.
- Jag vet inte riktigt än vad som har hänt med mitt knä, men vi ska kolla upp det så fort som möjligt. Jag kom ut ifrån en duellsituation och i ”landningen” i steget var det som att något strålade till i knät och sen hade jag svårt att stödja på det efteråt, så jag kunde inte spela vidare, säger Säfström om situationen.

I den andra matchen i gruppen vann KIF Örebro borta mot Mallbackens IF med 4-1, vilket gör att Piteå går upp som gruppetta inför fortsättningen. Nästa match för Uppsala blir lördagen den 29 februari då man spelar en träningsmatch borta mot Kvarnsvedens IK klockan 14:00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Storpartner
Officiell sportmaterialleverantör
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner