SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Lena Soleng Hansen klar för IK Uppsala Fotboll!
2019-12-13 15:00
Lena Soleng Hansen har skrivit på för IK Uppsala Fotboll! Foto - Klepp Elite
Vi är så glada att kunna presentera Lena Soleng Hansen som vårt femte nyförvärv inför säsongen 2020 i OBOS Damallsvenskan! Hansen kommer senast från spel i Klepp i den norska högstaligan men flyttar nu över gränsen till Sverige och ansluter till Uppsala.
IK Uppsala Fotbolls femte värvning inför säsongen 2020 är alltså den 25-åriga norskan Lena Soleng Hansen. Hansen har spelat de senaste säsongerna med Klepp i den norska högstaligan, men tar nu steget vidare i sin karriär när hon skrivit på för Uppsala.
- Det känns väldigt bra, det känns som en väldigt spännande klubb att komma till. Jag var på besök i måndags och träffade Jonas och Tobias, de verkar vara väldigt professionella tränare som tar fotbollen seriöst så de gav ett gott intryck. Med tanke på min utveckling både som spelare och som person så känns det här som rätt steg för mig, säger Lena Soleng Hansen.

Hansen blir Uppsalas första utländska spelare inför säsongen 2020 i OBOS Damallsvenskan och hon har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över ett år. 
- Det var framför allt ledarteamet som var avgörande för mig, jag har snackat mycket med Jonas som verkar vara en klok tränare. Han har ju tagit upp Uppsala till Damallsvenskan och laget är ett spännande projekt, så det verkade intressant och det var en resa jag ville vara med på. Jonas var väldigt intresserad av att få över mig till Sverige och till Uppsala, så det känns ju väldigt bra att få en tränare som tror så mycket på en, berättar Hansen.

25-åriga Hansen har spelat främst som mittback under sina år i Klepp men hon kan också användas som ytterback. På planen är hon framför allt stark i det fysiska spelet då hon är en stark och snabb försvarsspelare.
- Jag är en fysisk spelare som är duellstark, jag har en god passningsfot och en bra blick för spelet. Jag gillar att ha bra kommunikation med mina medspelare och att göra andra bättre, så det ska jag försöka ta med mig till Uppsala, säger Hansen.

Efter värvningarna av Ariam Berhane, Nicole Odelberg Modin, Emma Holmgren och Ida Strömblad blir nu Hansen spelare nummer 20 i Uppsalas damallsvenska trupp inför kommande säsong. För Hansens del väntar nu för första gången en flytt utanför de norska gränserna, och Hansen medger att det kommer bli en ganska stor men spännande omställning för henne.
- Det känns självklart lite läskigt att flytta till ett annat land. Jag har bott i Norge och spelat i en och samma klubb i väldigt många år där jag har varit nära min familj och vänner, så det här blir en omställning. Det kan bli tufft, men samtidigt är det inte så långt hem så jag hoppas och tror att det kommer att gå bra, säger Hansen.

Vi välkomnar Lena Soleng Hansen till Sverige och till IK Uppsala Fotboll!

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av