SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Ida Strömblad klar för IK Uppsala Fotboll!
2019-12-12 15:30
Ida Strömblad har skrivit på för IK Uppsala Fotboll! Foto - Kungsbacka DFF
Vi är glada att kunna meddela att 21-åriga Ida Strömblad har skrivit på för IK Uppsala Fotboll! Strömblad kommer senast från spel i OBOS Damallsvenskan med Kungsbacka DFF och är Uppsalas fjärde nyförvärv inför debutsäsongen i Damallsvenskan 2020.
Ida Strömblad är en kreativ och teknisk mittfältare och hon blir alltså IK Uppsala Fotbolls fjärde nyförvärv inför säsongen 2020 i OBOS Damallsvenskan. Kontraktet är skrivet över ett år och Strömblad kommer senast från Kungsbacka DFF.
- Jag är jättespänd på att få komma till IK Uppsala Fotboll! Jag har bara hört bra saker om IK Uppsala, det verkar vara ett härligt gäng med en fin gemenskap och en bra organisation runtomkring. Det ska bli skitroligt att få ansluta till klubben så det här ser jag jättemycket framemot, säger Ida Strömblad.

Strömblad känner Jonas Valfridsson sen tidigare då hon hade honom som tränare i IFK Kalmar, och det hade en påverkan i hennes beslut att ansluta till Uppsala.
- Jag och Jonas känner varandra sen tidigare då han tränade mig i IFK Kalmar och vi har haft en bra kontakt. Jag gillar han som tränare och jag tycker verkligen om hans tänk både på men också utanför planen, så det är klart att det påverkade mitt beslut att komma till Uppsala, säger Strömblad.

I och med värvningen av Ida Strömblad har Uppsala nu 19 spelare under kontrakt över säsongen 2020. Stommen från årets säsong finns kvar och Strömblad hoppas kunna bidra med mycket energi till den fina gemenskapen som finns i Uppsala.
- Jag hoppas kunna bidra med mycket energi och delaktighet både på och utanför planen. Vad jag har hört från Jonas så verkar de ha en bra och härlig gemenskap i truppen och det vill jag självklart bidra till, säger Strömblad.

Strömblad har en säsong bakom sig med spel i OBOS Damallsvenskan och kommer att vara en av få spelare i Uppsala som har damallsvensk erfarenhet. Trots att det är många damallsvenska debutanter i truppen tror Strömblad att laget kommer att ta sig an det här bra tillsammans.
- Det är klart det är en utmaning med så många debutanter, men jag vet att det är grymma tjejer i laget och att vi kommer att jobba för det här tillsammans, så jag ser det bara positivt. Jag ser det inte som att jag har mer erfarenhet än någon annan, utan vi är alla på samma plan och ska ta oss an den här säsongen tillsammans, säger Strömblad.

Vi välkomnar Ida Strömblad till IK Uppsala Fotboll!

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av