SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Emma Holmgren klar för IK Uppsala Fotboll!
2019-12-03 12:00
Målvakten Emma Holmgren är klar för IK Uppsala Fotboll. Foto - Svenska Fotbollsförbundet
IK Uppsala Fotboll kan i samarbete med Onmedia presentera sitt tredje nyförvärv inför säsongen 2020 i OBOS Damallsvenskan - målvakten Emma Holmgren! Holmgren kommer senast från spel i Linköpings FC i Damallsvenskan men hon är ursprungligen från Uppsala och har ett långt förflutet i diverse Uppsalaklubbar så som GUSK, Vaksala SK och IK Sirius. Nu är hon återigen tillbaka i hemstaden då hon ansluter till IK Uppsala Fotboll.
Då Emelie Almesjö valde att avsluta sin karriär efter årets säsong har Uppsala varit på jakt efter en målvakt, och nu har man alltså gjort klart med 22-åriga Emma Holmgren från Linköpings FC. Holmgren är ursprungligen från Uppsala och har representerat klubbar som GUSK, Vaksala SK och IK Sirius under sina ungdomsår.
- Det känns verkligen jättebra att skriva på för Uppsala och det ska bli väldigt roligt att få komma hem igen, speciellt nu när de har gått upp i Damallsvenskan. Jag vill fortsätta spela fotboll på en hög nivå och att få göra det i min hemstad och med IK Uppsala Fotboll känns väldigt roligt, säger Emma Holmgren.

Holmgren känner några av spelarna i laget sen tidigare och säger att hon har haft bra koll på klubben under de senaste säsongerna.
- Jag tycker att Uppsala är väldigt spännande, de har verkligen fått ihop laget under den här säsongen och hittat ett vägvinnande spelsätt som har tagit dem hela vägen till Damallsvenskan. Jag har haft bra koll på dem under åren och den här säsongen har de hittat ett sätt att vinna matcher trots att man kanske inte alltid spelat så bra, vilket är en styrka, säger Holmgren.

Kontraktet med Holmgren är skrivet över säsongen 2020, och för att få den här värvningen att gå i lås har Uppsala fått stor hjälp av en av klubbens mediapartners - Onmedia. Tillsammans med Onmedia kunde Uppsala hitta en lösning på sidan om planen som passade Holmgren och som ger en positiv effekt för alla inblandade parter.
- Vi är mycket glada för vårt samarbete med IK Uppsala Fotboll, vi är med och sponsrar klubben och hjälper dem med sin digitala marknadsföring, säger Daniel Apelthun, VD på Onmedia och berättar mer om hur Onmedia tillsammans med IK Uppsala Fotboll kunder ro i land värvningen av Emma Holmgren:
- Uppsala hörde av sig till oss och berättade att de hade en spelare på gång in i truppen men att de behövde hjälp med att sy ihop affären. Vi på Onmedia träffade Emma och upplevde henne som en superhärlig och trevlig tjej så vi erbjöd henne möjligheten att arbeta hos oss. Hennes profil passar bra in i vårt team och på det här sättet kan hon kombinera fotbollen med ett arbete inom det hon studerar, digital marknadsföring. Det var ett bra initiativ av IK Uppsala Fotboll som vi verkligen ville vara med på, förklarar Apelthun.

Onmedia hjälper sedan tidigare Uppsala med klubbens digitala marknadsföring, och nu tar man ytterligare ett steg för att stötta klubben genom sin inblandning i denna värvning.
- IK Uppsala fotboll är en viktig satsning för oss. För Onmedia är det en enorm möjlighet att få vara med och sätta Uppsala på kartan och föra damfotbollen framåt. Det är många aspekter vi tycker är viktiga, vi vill att föreningslivet i Uppsala ska växa och att damfotbollen ska fortsätta utvecklas. IK Uppsala Fotboll är en bra förening och i och med avancemanget till OBOS Damallsvenskan visar klubben att de är seriösa i sin verksamhet, så detta är ett bra samarbete med positiva aspekter för båda sidorna, säger Apelthun.

Uppsala har nu två målvakter under kontrakt inför nästa säsong då förutom Holmgren även Lina Lundqvist har kontrakt sen tidigare. Lundqvist och Holmgren har faktiskt varit målvaktspar tillsammans för några år sedan när båda spelade för IK Sirius, och nu får de återigen konkurrera med varandra om vem som ska få vakta Uppsalaklubbens mål.
- Jag och Lina har ju spelat tillsammans tidigare när vi båda spelade i Sirius, så det ska bli roligt att få köra tillsammans igen och sporra varandra. Det är klart att det blir en konkurrenssituation mellan oss där man måste prestera för att få spela, men vi alla vill ju utvecklas så jag tror att det kommer att bli bra, säger Holmgren.

Holmgren är en meriterad målvakt som har mängder med ungdomslandskamper på sitt CV och som de senaste åren ofta varit uttagen i U23-landslaget. I år spelade Holmgren 18 matcher för sitt Linköpings FC i Damallsvenskan, och just rutin och erfarenhet är någonting som hon trots sin unga ålder vill bidra med.
- Jag vill kunna bidra med min erfarenhet, jag har ju spelat på en hög nivå i några år nu och senast med Linköping i Damallsvenskan så jag hoppas att jag kan komma med en del rutin till laget, säger Holmgren.

Vi vill rikta ett stort tack till Onmedia för ert samarbete kring det här avtalet, utan er hade ej denna värvning varit möjlig för oss och vi uppskattar det stora engagemanget ni har för IK Uppsala Fotboll.

Vi välkomnar Emma Holmgren hem till Uppsala igen och till IK Uppsala Fotboll!

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av