SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL

Information från IK Uppsala Fotboll
2024-05-23 15:00

Sedan 2016 har vi i IK Uppsala Fotboll jobbat aktivt för att skapa en miljö där tjejer kan träna och spela under optimala förhållanden, detta som en del i vårt engagemang för att främja jämställdhet och inkludering inom fotbollen.

Mellan åren 2020-2023 har vi bedrivit samtliga träningar på Studenternas för både elit- och elitförberedande verksamhet. I januari i år kom nya direktiv i takt med att föreningen utökades och vi fick med kort varsel information om att vi måste dela upp verksamheten. Vi tilldelades tider av Uppsala kommun på Österängens IP, Lötens inomhushall samt Studenternas IP för vår elitförberedande verksamhet mellan v.1-19 vilket vi har förhållit oss till.


Gällande den verksamhet vi bedriver på Studenternas har vi idag ett avtal för vår hemvist, ett matchhyresavtal samt de tider vi tilldelats till vår ungdomsverksamhet och ingen av dessa tider har vi tilldelats utan kostnad.


Vi söker årligen det jämställdhetsbidrag som upprättats av Uppsala kommun för att göra det möjligt för föreningar med kvinnliga elitutövare att hyra in sig i kommunens elitarenor och bedriva elitidrott på liknande villkor som herrar. Vi har beviljats bidrag som givit en kostnadsreducering på 30% kopplat till vårt avtal för hemvist samt matchhyresavtalet, vi har även erhållit medel i vår satsning att utbilda fler kvinnliga ledare.


Vi har en stor förståelse för den frustration som råder angående den begränsade tillgången av konstgräsplaner i Uppsala och som i sin tur landar i sakfrågan gällande hur planen på Studenternas nyttjas och att den ofta står oanvänd. I dialog med Uppsala kommun har vi fått information om att en utredning gällande nyttjandet av Studenternas pågår vilket bekräftar att situationen hanteras.


Vi har, till följd av de artiklar som har publicerats, valt att fokusera på dialog med inblandade parter då vi är övertygade om att frågor gällande vår verksamhet hade kunnat hanterats på ett bättre sätt genom samtal.


Avslutningsvis kan vi inte nog understryka hur viktigt det är att måna om våra spelares integritet och det ansvar vi har för att säkerställa en trygg miljö när de är i vår verksamhet. Den metod som använts genom att filma våra spelare, samt hur detta material har spridits på sociala medier, ser vi som ett allvarligt övertramp och något som inte hör hemma i barn- och ungdomsfotboll.


Vårt arbete fortsätter med fokus på att säkerställa att inga hinder står i vägen för tjejernas framgång och att de ges lika möjligheter till utveckling och prestation, precis som för killar.


Avsändare av texten är IK Uppsalas styrelse tillsammans med Linn Andersson, klubbchef och Julius Brekkan, sportchef.


Nyhetsarkiv
Vi söker en säljare!2023-12-29 12:39
Styrelsen informerar2022-12-15 18:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av