SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL

IK Uppsala Fotboll & GUSK inleder samarbete över 2023
2023-05-19 13:00
Foto - Oscar Larsson.

Vi meddelar nu att IK Uppsala Fotboll har ingått i ett samarbete med GUSK över 2023. Samarbetet skapar möjligheter för fler spelare att få speltid på elitnivå där målet är att stärka utvecklingen av damfotbollsspelare i Uppland. 

IK Uppsala Fotboll spelar under säsongen 2023 i Sveriges högsta division OBOS Damallsvenskan medan GUSK spelar i andradivisionen Elitettan. Som de två elitklubbarna i staden vill vi jobba framåt och hitta ett sätt att tillsammans stärka damfotbollens lokala utveckling i Uppsala. Därför inleder vi nu ett samarbete klubbarna emellan!


Samarbetet innebär att spelare kan lånas ut från den högre divisionen till den lägre, det vill säga från IK Uppsala Fotboll till GUSK. Samarbetet grundar sig i att vi tillsammans vill optimera miljön för spelare som är på tillväxt och ge dem möjlighet till speltid på elitnivå. Båda klubbarna ser detta som ett viktigt steg i arbetet för att stärka damfotbollens fortsatta utveckling i Uppsala där vi nu tillsammans kan skapa nya möjligheter för fotbollsspelare i staden. 

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
Vi söker en säljare!2023-12-29 12:39
Styrelsen informerar2022-12-15 18:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av