SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL

OM OSS
foto: Peter Bohlin

IK Uppsala Fotboll är en elit- och elitförberedande förening som erbjuder verksamhet för de tjejer som söker sig till föreningen med en ambition med sin fotboll och som i nuläget ligger långt fram i sin utveckling. 

 

Idag har föreningens ungdomsverksamhet växt fram till en av Sveriges med framgångsrika för tjejer. Under 2023 tog föreningen SM-guld i F17, gick obesegrade genom den regionala F15-16-serien och vann bland annat två bronsmedaljer i Gothia Cup.

 

För att fortsätta vara en av de ledande elitförberedande verksamheterna i Sverige vill föreningen med sin långsiktiga strategi lägga mer resurser på att utveckla verksamheten. För att kunna ta nästa steg ser föreningen ser en stor utvecklingspotential i att erbjuda spelarutveckling i en tidigare ålder, detta i linje med Elitfotboll Dams (EFD) spelarstrategi där rekommendationerna för klubbarna är att arbeta med elitförberedande spelarutveckling från 13 år.

 

Som ett resultat i de öppna provträningar som genomfördes under hösten 2023 tillsammans med de spelare som redan har en plats så kommer ca 50 ungdomsspelare i åldern 13-17 år att tillhöra föreningens elitförberedande verksamhet 2024. 

 

I tävlingssammanhang kommer föreningen vara representerade i fyra serier 2024:

- P13 avancerad

- F14 avancerad

- F15-16 regional

- SM F17 

 

Utöver detta kommer föreningen att delta i DM samt nationella fotbollsturneringar under året.

 

Ansvarig sportchef: Julius Brekkan, julius.brekkan@uppsalafotboll.se

 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av