SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

NIU/LIU på Celsiusskolan
Foto - Oscar Larsson.

IK Uppsala Fotboll ansvarar för fotbollsutbildningen för flickor på Celsiusskolan. Vi ansvarar både för den Nationella Idrottsutbildningen (NIU) och den Lokala Idrottsutbildningen (LIU). Våra instruktörer är även tränare för F19- och F17-lagen samt Elitlaget.


Elitidrott och utbildning - NIU
För att nå framgångar inom fotboll krävs bra utbildning och bra utvecklingsmiljöer för unga fotbollsspelare. Elitfotbollsgymnasier, NIU, ska vara en sådan utvecklingsmiljö, där elitsatsande fotbollsungdomar ges möjlighet att ta tillvara sin idrottstalang och som erbjuder bra förutsättningar att kombinera studier och fotboll. Denna kombination och möjlighet är mycket värdefull för elitsatsande ungdomar. Träning sker tre dagar per vecka på morgonen innan övrig skolverksamhet. Verksamheten bygger på att utveckla varje individs färdigheter genom individuella utvecklingsplaner både inom fotbollsträning och fysträning. Ansökan till NIU görs på RF-Sisu Upplands hemsida, normalt senast 1 december året innan. 

Lokal idrottsutbildning - LIU
Idrott och hälsa specialisering syftar till att stimulera det idrottsliga intresset och till att fördjupa elevernas kunskaper och färdigheter i fotboll. Utveckling av den idrottsliga förmågan och fördjupade kunskaper i idrotten fotboll ska stå i fokus. Kurserna i Idrott och hälsa specialisering ger dessutom goda möjligheter att tydliggöra sambanden mellan idrott, hälsa, samhälle och kultur, vilket ger eleverna en helhetssyn på idrottsutövande. Fotbollsträning sker två dagar per vecka på morgonen innan övrig skolverksamhet. Ansökan till LIU görs på RF-Sisu Upplands hemsida, normal senast mitten av februari samma år.
 
Kontaktpersoner NIU/LIU:

 

Instruktörer 2022

NIU:

Jonas Valfridsson, fotbollsinstruktör, praktik & teori

Rikard Östergren, fotbollsinstruktör

Edvard Ståhlberg, fotbollsinstruktör

Jonatan Berg, fysinstruktör

Jonas Bylund, målvaktsinstruktör

 

LIU: 

Rikard Östergren, fotbollsinstruktör

Viktoria Engqvist, fotbollsinstruktör

 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Mediapartners