Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Premiärseger trots svag insats
2020-02-16 19:40
Foto - Tobbe Bengtsson.
IK Uppsala Fotboll tog hem en 3-1-seger i första träningsmatchen borta mot Bollstanäs SK under lördagseftermiddagen. Efter att hemmalaget tagit en 1-0-ledning tidigt i den första halvleken kunde Uppsala vända matchen i den andra och till slut ta hem matchen med 3-1.
Gästande IK Uppsala Fotboll var det laget som hade mest bollinnehav under stora delar av matchen, men det var hemmalaget Bollstanäs som trots det tog ledningen redan efter 10 minuter.
- Vi hade mycket boll, men vi fastnade kvar långt ner i banan. Det var mycket slarv från vår sidan genom hela matchen. Vi gav Bollstanäs chansen att hänga kvar i matchen då vi inte kom upp i den nivå vi bör ligga på, säger Uppsalas anfallare Cassandra Korhonen.

Bortalaget mötte ett väl kämpande Bollstanäs som stod emot bra mot ett Uppsala som slarvade en hel del matchen igenom. Resultatmässigt lyckades Uppsala vända matchen till en 3-1-seger efter tre mål av Cassandra Korhonen, men de delar man hade lagt energi på under träningslägret på Cypern, bland annat lagets speluppbyggnad och presspel högt upp i banan, fungerade inte alls som man önskade på ett blåsigt Bollstanäs IP.
- De bitar vi jobbade med under träningslägret fungerade inte så bra som vi hade hoppats på, så vi har en del att jobba vidare på, säger Korhonen.

För fjolårets skyttedrottning Korhonen verkar inte målformen ha försvunnit över vintern. Trots att hon inte var speciellt nöjd med varken lagets eller sin egna insats stod Korhonen för samtliga tre mål i Uppsalas premiärmatch.
- Det är väl alltid skönt att få göra mål och komma in i det redan från start, säger Korhonen.

För Uppsalas del har man nu en träningsvecka på sig att förbättra de olika delarna man inte var nöjda med spelmässigt innan det är dags för tävlingsmatch redan nästa helg då Svenska Cupens gruppspel drar igång.
- Först och främst måste vi jobba på våra beteenden på planen. Det är något som ska finnas med på varje match oavsett hur det går med bollen, vår rörelse och vilja att ha boll för att hjälpa varandra så där har vi en del att förbättra, avslutar Korhonen.

Nästa match för Uppsala blir nästa söndag den 23 februari då man kliver in i Svenska Cupen och möter Piteå IF DFF borta på Nolia-Airdome 1 klockan 16:30.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Huvudpartner
Storpartner
Officiell sportmaterialleverantör
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner