SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

IK Uppsala Fotboll F19
Foto - Fredrik Sund.

F19-laget är en del av den elitförberedande truppen som består av ca 30 spelare i ålder 15-19 år. Här tränar och spelar våra framtida elitspelare. Många av dem går på Nationell Idrottsutbildning (NIU) på Celsiusskolan och får därmed möjlighet att kombinera studier med fotbollsutbildning på dagtid vilket ger dem ökade möjligheter att nå sin fulla potential som fotbollsspelare. Vårt F19-lag spelar i Svenska Spel F19-serien mot lag från andra elitföreningar.

3-1-förlust mot Hammarby för F19
2022-05-05 21:20
Foto - Oskar Leijon.

Efter förra omgångens 2-0-vinst mot AIK var det dags för match mot ytterligare ett klassiskt Stockholmslag nämligens söders stolthet Hammarby IF FF. Matchen spelades på ett Valborgsmätt Österängens IP.

Förlust för F19 i seriepremiären mot Piteå
2022-04-20 10:00
Foto - Fredrik Sund.

Äntligen har även vårt F19-lag spelat sin seriepremiär! Laget reste norrut för att inleda Svenska Spel F19 på bortaplan mot Piteå IF.

Elitförberedande truppen redo för seriepremiär!
2022-03-28 10:00
Bild från säsongen 2021. Foto - Fredrik Sund.

Den elitförberedande truppen laddar inför seriepremiär! Vi tog tempen med truppens huvudansvariga tränare Edvard Ståhlberg om hur försäsongen har varit, det nya träningsupplägget och vad som väntar under säsongen.

- Vi har fyllt på truppen med fler spelare i år och delat upp dem i två träningsgrupper så vi kan få till en kontinuerlig och utvecklande träningsverksamhet. Hittills fungerar det jättebra både bland spelarna och för oss ledare, så jag ser framemot att säsongen ska dra igång, säger Ståhlberg.

Mathilda Andersson & Josefin Baudou uttagna till EM-Kval!
2022-03-10 16:29

Två spelare från vår elitförberedande trupp är uttagna till F17/05-landslagets EM-kval 2! Målvakten Mathilda Andersson och ytterbacken Josefin Baudou är uttagna i truppen som ska ta sig an Norge, Serbien & Rumänien. 

Hanna Spets ny tränare för F19!
2022-01-24 15:00
Hanna Spets.

Vi är glada över att kunna presentera Hanna Spets som ny tränare för den elitförberedande truppen!

- Det känns riktigt kul! Jag är riktigt motiverad att få testa på en ny utmaning och det är ett väldigt inspirerande uppdrag. Det finns väldigt bra förutsättningar runt laget och i föreningen så det känns som en väldigt fin miljö att få komma in i. Jag ser väldigt mycket framemot den här säsongen med den elitförberedande truppen, säger Spets.

 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Officiell sportmaterialleverantör
Samarbetspartner
Mediapartners
Tillsammanspartners
Stödpartner