SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

Hej Edvard Ståhlberg - huvudansvarig för U-truppen!
2021-09-22 11:15

Vi är väldigt glada över att kunna presentera Edvard Ståhlberg som ny huvudansvarig för de elitförberedande truppen!

- Jag måste säga att jag är svintaggad på det här uppdraget. Träningsförutsättningarna på Studenternas IP är fantastiska. Att varje dag kunna träna på helplan med flera utrymmen runtomkring som är enkom för oss - det liknar ingen jag har varit med om innan! Organisationen i föreningen känns väldigt lugn och stabil, det är ordning och reda på samtliga som arbetar i klubben vilket ger oss otroliga förutsättningar, säger Ståhlberg. 

Edvard Ståhlberg utbildade sig som tränare väldigt tidigt och har samlat på sig många erfarenheter inom fotbollen. Det senaste halvåret har han tagit en paus från fotbollen för att ladda om batterierna. Planen var ta klivet tillbaka till fotbollslivet först nästa år, men när IK Uppsala hörde av sig var det ett uppdrag han inte kunde tacka nej till.

- Jag har hållit på med fotboll konstant som tränare sen jag var 15 år gammal. De senaste 6-7 åren har jag jobbat heltid inom fotbollen, men i december 2020 kände jag att jag behövde ha en paus. Det senaste halvåret har jag varit ledig från fotbollen och jobbat heltid på en skola och tanken var egentligen att plocka upp fotbollen först 2022. Men Linda (ordförande) hörde av sig och jag fick träffa Gunnar (klubbchef) och Jonas Valfridsson, och då började jag få upp suget igen. Jag kände att det här kunde vara ett riktigt roligt uppdrag med bra förutsättningar där jag verkligen skulle ha chans att göra skillnad och utveckla spelarna. Så jag tackade ja och hoppade på tåget lite tidigare än jag hade tänkt, men det är jag samtidigt otroligt glad för, berättar Ståhlberg.

 

Ståhlbergs senaste uppdrag inom fotbollen var som utvecklingsansvarig i Dalkurds akademi. Han har tidigare när han arbetade inom IF Brommapojkarnas rest runt mycket i Europa och besökt många ungdomsakademier och samlat på sig många nyttiga erfarenheter. Nu tar han för första gången steget in i elitfotbollen på damsidan när han tar över som huvudansvarig för den elitförberendande truppen.

- Det har varit en väldigt intensiv första period. Det är mycket att sätta sig in i, både kring hur föreningen i stort fungerar och kring elit och den elitförberedande truppen. Det är också många spelare man behöver lära känna och tränare som man behöver bygga upp bra relationer med, så det är bara för mig att ta in så mycket information som möjligt, berättar han.

 

Trots att det har varit några intensiva första veckor så har den genomgående känslan varit glädje och motivation för Ståhlberg. Han är djupt imponerad över de förutsättningar som finns i föreningen och ser stora möjligheter för utveckling för den elitförberedande truppen.

- Jag måste säga att jag är svintaggad på det här uppdraget. Träningsförutsättningarna på Studenternas IP är fantastiska. Att varje dag kunna träna på helplan med flera utrymmen runtomkring som är enkom för oss - det liknar ingen jag har varit med om innan! Organisationen i föreningen känns väldigt lugn och stabil, det är ordning och reda på samtliga som arbetar i klubben vilket ger oss otroliga förutsättningar. Så det känns riktigt roligt att vara igång, och jag tror väldigt mycket på vad vi jobbar med, säger Ståhlberg.

 

Vi hälsar Edvard varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
Vinst i Upplandscupen!2020-02-28 13:30
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Utvecklingspartner
Officiell sportmaterialleverantör
Samarbetspartner
Mediapartners
Tillsammanspartners