ELIT

Förlust i kvalet till OBOS Damallsvenskan
2022-11-27 20:00
Foto - Oscar Larsson.

IK Uppsala Fotboll förlorade returen mot BP i kvalet till OBOS Damallsvenskan med 3-1 (2-0). Slutresultatet i kvalet över två matcher blev 4-1 till BP som därmed kommer att spela i OBOS Damallsvenskan 2023. För Uppsala väntar fortsatt spel i Elitettan.

BP hade med sig en 1-0-ledning från det första mötet lagen emellan på Studenternas IP förra helgen. Därmed var det fördel hemmalaget när BP och Uppsala drabbade samman på ett kyligt Grimsta IP under söndagseftermiddagen för returen i kvalet till OBOS Damallsvenskan.

Det var också BP som fick den bästa starten på matchen. Laget tog ledningen redan i den femte minuten efter ett frisparksmål från Alice Ahlberg, och bara några minuter senare utökade man till 2-0 genom Mathilda Johansson-Prakt. En mardrömsstart för Uppsala som därmed behövde göra tre mål för att ta ikapp det totala underläget.

I den andra halvleken började Uppsala att flytta fram spelet och kom närmare och närmare en reducering. 2-1-målet kom i den 62:a minuten när Andrea Thorisson slog ett inlägg mot Nicole Robertson i straffområdet. Inlägget seglade hela vägen in i mål och för en kort stund kändes det som att Uppsala började få lite vittring på BP. Istället kom en omgående kalldusch för gästerna då BP utökade ledningen till 3-1 direkt efter avspark. Det målet blev spiken i kistan och 3-1 blev även slutresultatet i returen. Därmed vann BP kvalet med 4-1 över två matcher och kommer få spela i OBOS Damallsvenskan 2023. För Uppsala väntar fortsatt spel i Elitettan.

IF Brommapojkarna 3-1 (2-0) IK Uppsala Fotboll

1-0 (5´) Alice Ahlberg

2-0 (9´) Mathilda Johansson-Prakt

2-1 (62´) Andrea Thorisson

3-1 (63´) Klara Andrup