ELIT

"HP" matchhjälte i 1-0-seger mot Team TG!
2022-06-18 21:00
Foto - Oscar Larsson.

IK Uppsala Fotboll tog under lördagseftermiddagen sin sjätte raka hemmaseger när man besegrade Team TG med 1-0! Hanna "HP" Persson blev matchhjälte när hon vackert sköt in matchens enda mål i mitten av den första halvleken.

Uppsala hade inför matchen fem segrar av fem möjliga på hemmaplan och var ute efter den sjätte när Umeålaget Team TG gästade Studenternas IP i vårens sista hemmamatch. När domaren blåste igång matchen var hitills obesegrade Uppsala ute efter att ta tre nya poäng för att behålla serieledningen, men hemmalaget fick ingen bra start på matchen. Dels fungerade inte presspelet alls som man hade tänkt, men dels åkte laget också på ett tungt tapp när Taryn Ries tidigt tvingades utgå efter en fotskada. Ries togs snabbt omhand av läkare på plats innan hon fördes i ambulans till Akademiska Sjukhuset för vidare undersökningar.

När spelet kom igång igen några minuter senare kom också matchens enda mål. Wilma Thörnkvist hittade in med en passning til Hanna Persson inne i straffområdet som drog till direkt. Bollen borrade sig vackert in i målvaktens vänstra hörn och ett stort jubel utbröt i Uppsalalägret. Uppsala gick in i paus med en 1-0-ledning i ryggen men med ett spel som inte riktigt kom upp i nivå.

I den andra halvleken lyckades Uppsala lite bättre med att hitta igenom Team TG och skapade även flera chanser för att utöka ledningen, men målen uteblev. Istället blev det lite spännande mot slutet när Team TG försökte gå för en kvittering, men Uppsala lyckades hålla tätt bakåt matchen ut. Glädjande nog fick vi även se en efterlängtad comeback från Maria Poli som gjorde sina första minuter på planen efter korsbandsskadan i augusti förra året. Poli byttes in i den 90:e minuten och fick några minuter på tilläggstid innan domaren blåste av matchen. "HP":s 1-0-mål blev matchavgörande och gav Uppsala sin sjätte raka hemmaseger vilket gör att man inte har tappat ett poäng på Studenternas hittills. Vi säger även ett varmt välkommen tillbaka till Poli!

I och med de tre poängen behåller Uppsala serieledningen och är fortsatt obesegrade i Elitettan efter 12 spelade omgångar. Nästa match för Uppsala är måndagen den 27 juni borta mot IFK Norrköping med matchstart 19.00, vilket även är den sista matchen innan sommaruppehållet.

IK Uppsala Fotboll 1-0 (1-0) Team TG

1-0 (26´) Hanna Persson