SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Sandra Jakobsen förlänger med IK Uppsala Fotboll!
2021-12-04 10:00
Sandra Jakobsen.

Vi är glada över att målvakten Sandra Jakobsen har förlängt sitt kontrakt med IK Uppsala Fotboll över 2022!

- Jag är väldigt glad att jag har förlängt kontraktet och känner mig väldigt taggad inför nästa säsong! Jag hann bara vara i klubben i 4 månader under hösten och jag ser framemot att få ytterligare ett år med Uppsala. Arenan, förutsättningar och träningarna är helt otroliga och jag känner verkligen att jag kan utvecklas väldigt mycket här. Jag trivs väldigt bra i klubben, med tjejerna i laget och med attmosfären här så det känns riktigt bra att få ett år till, säger Jakobsen.

 

Målvakten Sandra Jakobsen kom till IK Uppsala Fotboll inför höstsäsongen 2021 och spelade nio matcher i Elitettan under året. Nu har hon förlängt sitt kontrakt med Uppsala över säsongen 2022!

- Jag är väldigt glad att jag har förlängt kontraktet och känner mig väldigt taggad inför nästa säsong! Jag hann bara vara i klubben i 4 månader under hösten och jag ser framemot att få ytterligare ett år med Uppsala. Jag ser stora fördelar för min utveckling att stanna i Uppsala. Arenan, förutsättningar och träningarna är helt otroliga och jag känner verkligen att jag kan utvecklas väldigt mycket här. Jag trivs väldigt bra i klubben, med tjejerna i laget och med attmosfären här så det känns riktigt bra att få ett år till, säger Jakobsen.

 

Det har gått några veckor sedan säsongen avslutades och laget har hunnit smälta besvikelsen efter att ha tappat tredjeplatsen i den sista omgången. För Jakobsen var det en tuff avslutning på säsongen, men framför allt led hon med sina lagkamrater som hade kämpat för det under hela året.

- Det kändes väldigt tomt efter att säsongen tog slut. Jag kom hit med uppgiften att hjälpa laget upp i OBOS Damallsvenskan och vi misslyckades med det vilket var en stor besvikelse. Det var tufft för mig personligen, men jag tror också att det kanske var ännu tuffare för de spelarna i laget som hade varit med från början så jag led verkligen med dem. Men jag tror också att den här upplevelsen kommer att ge oss energi inför nästa år, då finns det ingenting som ska stoppa oss, säger Jakobsen.

 

Jakobsen kommer att bilda målvaktspar med Uppsalas nyförvärv Caroline Forsgren från Älvsjö AIK. För egen del hoppas hon att det arbetet hon och "Bylle" har gjort under hösten ska ge resultat under kommande säsong, ett arbete som inneburit stora förändringar i hennes sätt att agera som målvakt. 

- Jag hoppas att kunna utveckla många delar hos mig som målvakt under nästa år. Jag har lärt känna "Bylle" bra under de här månaderna och känner mig trygg i hur han jobbar och hur vi ska fortsätta framöver. Jag och "Bylle" har jobbat mycket under den här hösten och jag har ändrat stora delar i hur jag arbetar som målvakt, så jag vill verkligen fortsätta jobba på det vilket känns spännande. Jag kände att jag hade några matcher i år där jag önskat att jag hade varit mer stabil i mina aktioner, så en viktig del är jag vill bli mer jämn i mina prestationer, säger hon.

 

När Jakobsen tog flyttlasset till Uppsala under sensommaren så blev det första gången hon spelade i en klubb utanför Danmark. Den tuffaste utmaningen för henne har varit språket, men sakta men säkert börjar svenskan bli bättre och bättre.

- Jag trodde nog att språket skulle vara mycket lättare att lära sig än vad det var. Det var svårare än jag trodde vilket påverkade mig en del på planen där jag var tvungen att prata engelska för att kommunicera. Det är också lite svårt att komma in mitt i en säsong, man behöver anpassa mig väldigt snabbt och jag är glad över att ha ett år till med det här laget där jag kan vara med från början. Tjejerna i laget är väldigt trevliga och snälla, ledarna är väldigt bra och klubben i stort är väldigt proffsig vilket har gjort att jag har trivts väldigt bra, säger hon.

 

IK Uppsala Fotboll har målet att ta sig tillbaka upp till OBOS Damallsvenskan och det finns ett stort driv genom hela föreningen att lyckas med det under nästa år. Jakobsen säger att hon trivs bra med den pressen och att det även ger spelarna i laget ännu bättre förutsättningar att utvecklas.

- Jag älskar att spela i en klubb med höga ambitioner som Uppsala. Man behöver hela tiden göra allting så bra det bara går och allting analyseras ner i minsta detalj, det visar verkligen att människorna i föreningen bryr sig om oss spelare och är måna om att det ska gå bra för oss. För min egen del så jobbar jag väldigt tätt med "Bylle" som analyserar varje match, varje träning och varje aktion jag gör. Det ger mig oerhört fina förutsättningar att utvecklas som målvakt och jag drivs av att försöka göra allting perfekt, så jag är otroligt stolt och glad över att jag tog steget över till Sverige och får spela med Uppsala, säger Jakobsen.

 

Inför kommande säsong är siktet inställt - Uppsala ska upp i OBOS Damallsvenskan och Jakobsen vill vara en del av den resan.

- Jag känner verkligen att jag vill vända den besvikelsen och ilskan efter det här året till revanschlusta och motivation inför nästa säsong. Jag vill verkligen ge mitt allt för att vi ska lyckas nästa år, och den här gången kommer jag att vara med under hela säsongen vilket känns extra motiverande, säger hon.

 

Vi ser framemot att se Sandra i Uppsalatröjan även över 2022!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av