SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Caroline Forsgren är klar för IK Uppsala Fotboll!
2021-12-02 10:00
Caroline Forsgren. Foto - Älvsjö AIK.

Vi är väldigt glada över att målvakten Caroline Forsgren, 26, har skrivit på för IK Uppsala Fotboll!

- Det känns väldigt roligt att komma till Uppsala! Klubben är väldigt mån om att spelarna ska kunna fokusera på det som sker på planen medan de finns andra skickliga persioner i organisationen som sköter allting runtomkring. Jag hade erbjudanden från andra klubbar men fick en väldigt stark magkänsla om att Uppsala var det rätta valet, så det känns hur bra som helst! säger Forsgren.

Målvakten Caroline Forsgren, 26,  kommer senast från spel i Elitettanklubben Älvsjö AIK där hon spelade 22 matcher i serien under den gågna säsongen. Nu blir hon Uppsalas fjärde nyförvärv inför 2022 då hon har skrivit på ett ettårskontrakt!

- Det känns väldigt roligt att komma hit! Jag har hört väldigt gott om Uppsala och redan nu fått ett väldigt bra intryck av föreningen och framför allt av Jonas. 

 

I och med att Forsgren har spelat i Älvsjö under året i Elitettan så har hon mött Uppsala flertalet gånger och fått en bra bild av den fotbollen som laget vill spela.

- Jag har ju mött Uppsala i år och det är verkligen ett lag som jag tycker spelar en rolig fotboll. Man visste att det var ett svårt motstånd att ställas mot, ett bra kollektiv med många individuellt skickliga spelare. Ska man ha chans mot Uppsala så måste både en själv och hela laget göra en topprestation, så jag skulle säga att Uppsala är ett komplett lag. De vill vara bollförande och våga ta chanser i spelet, det är verkligen inte ett lag som bara går ut och parkerar bussen. Uppsala kör hela vägen in i kaklet men på ett kontrollerat sätt, det finns alltid en tanke bakom allt som händer på planen, säger hon.

 

Forsgren har varit ett eftertraktat byte under silly season och hon har haft kontakt med lag både i Elitettan och OBOS Damallsvenskan. Efter att ha varit på plats i Uppsala och träffat tränaren Jonas Valfridsson så var hon säker på sin sak - den nya klubbadressen blev IK Uppsala Fotboll.

- Jag har träffat Jonas två gånger och han har varit helt fantastisk. Det främsta intrycket jag fick när jag var på plats i Uppsala var att allting känns väldigt professionellt. Klubben är väldigt mån om att spelarna ska kunna fokusera på det som sker på planen medan de finns andra skickliga persioner i organisationen som sköter allting runtomkring. Man vill att varje spelare ska må bra både på och utanför planen och ha chansen att utvecklas. Jag hade erbjudanden från andra klubbar men fick en väldigt stark magkänsla om att Uppsala var det rätta valet, så det känns hur bra som helst! säger Forsgren.

 

I Uppsala finns även Forsgrens tidigare lagkamrater från Älvsjö - anfallaren Maria Poli och ytterbacken Anna Björklund. Forsgren har haft en hel del kontakt med dem inför att hon skrev på för Uppsala, men hon har även pratat med målvakten Emma Holmgren som spelade i Uppsala säsongen 2020.

- Jag har pratat en del med Anna och Maria såklart, men även med Emma som jag har spelat med tidigare i Hammarby och hon pratade väldigt gott om klubben. Efter den gågna säsongen som var i Älvsjö så har medspelarna i laget varit en enorm trygghet för mig, så det känns roligt att få fortsätta spela med några av de tjejerna. Det känns roligt att få bygga vidare på det vi påbörjade men med bättre och mer professionella förutsättningar i Uppsala, säger Forsgren.

 

I Forsgren får Uppsala en riktigt bra målvakt, men också en spelare med väldigt starka ledaregenskaper som kan bidra både på och utanför planen. Just ledaregenskaperna är något som är viktigt för Forsgren, och detta är någonting som hon och Jonas redan har pratat en hel del om.

- Jonas har visat att han väldigt bra koll på mig, både som person och som spelare. Jag personligen ser mig inte bara som en målvakt som ska finnas mellan stolparna och rädda bollar, utan jag är en driven person som är mån om att alla andra i laget ska må bra planen. I Älvsjö var jag lagkapten och för mig var det viktigt att alla i laget ska bli sedda oavsett vad man har för roll. De sidorna tror jag att Jonas har sett hos mig. Han har sagt att om det är en match som går tyngre så ser han mig som en av de personerna som kan vända på situationen och få igång laget. Jag tycker att det är väldigt häftigt att han har uppmärksammat de bitarna och jag tycker att det säger en hel del om honom som både person och som tränare, säger Forsgren som passar på att hylla Valfridsson lite extra:

- Jonas har verkligen gjort avtryck på mig hittills, han har varit fantastisk på alla sätt. Man ska ta tillvara på sånna guldkorn till personer, framför allt på damsidan inom fotbollen. Jag ser väldigt mycket framemot att få ha honom som tränare, säger hon.

 

Forsgren ansluter nu till ett Uppsala som har stora mål inför kommande säsong. Laget vill ta klivet tillbaka upp till fotbollens finrum, och Forsgren trivs bra med att komma till ett lag med tydligt uppsatta mål.

- Jag har saknat de starka ambitionerna i tidigare klubbar jag har spelat i, så det här passar mig perfekt. Jag tror att laget kan ta med sig mycket energi från den säsongen och ta vara på den revanschlustan. Man har redan en bra grund att stå på, efter Umeå så skulle jag säga att Uppsala har den mest kompletta spelidén av laget i Elitettan. Jag tror verkligen att Uppsala kan ta klivet upp till OBOS Damallsvenskan och jag är sjukt glad över att få vara med på den resan, säger hon.

 

Som målvakt vill Forsgren vara delaktig i hela försvarsspelet och bidra med lugn och trygghet till laget.

- Mitt prio ett är att förhindra avslut istället för att rädda avslut. På så sätt vill jag använda mina ledaregenskaper och min kommunikation till att styra laget från backlinjen och uppåt i försvarsspelet. Jag tror att jag förmedlar ett lugn i mina aktioner och i mitt sätt att vara, jag är en följsam målvakt som inte gör så många hastiga rörelser. Jag trivs med spelet på fötterna och vill vara delaktig som en avlastning eller hitta bollar över lagdelarna, säger Forsgren som även har bitar hon skulle vilja utveckla i Uppsala:

- Jag skulle vilja bli lite tuffare och mer dominant i luftrummet. Mycket av mina tidigare problem med det har grundat sig i att jag inte har känt en trugghet med spelarna runtomkring. Jag vill känna att hela laget äger boxen och att vi alla är tuffa i straffområdet. Antingen ska bollen fastna i mina hanskar eller så ska den bara bort från mål, säger hon.

 

Uppsalas huvudtränare säger såhär kring värvningen av Forsgren:

- Jag är väldigt nöjd med att Caroline har skrivit på för oss. Jag tycker att hon är en av Elitettans bästa målvakter så det blir ett riktigt bra tillskott till vår trupp, säger Valfridsson.

 

Vi hälsar Caroline varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av