SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Hanna "HP" Persson förlänger med IK Uppsala Fotboll!
2021-11-26 10:00
Hanna "HP" Persson. Foto - Oscar Larsson.

Vi är så glada över att kunna meddela att Hanna "HP" Persson har förlängt sitt kontrakt med IK Uppsala Fotboll!

- Jag är verkligen skittaggad inför nästa säsong! Det känns jättebra att vara kvar i Uppsala, jag trivs väldigt bra här. Föreningen är väldigt proffsig i alla delar - lagets förutsättningar, nya arenan, hur aktiva vi är med sociala medier och hur vi syns utåt - det finns en framåtanda genom hela klubben. Det är helt annorlunda än vad jag har varit med om tidigare, jag tror aldrig att jag har haft så bra förutsättningar som jag har här i Uppsala, säger Persson.

Hanna "HP" Persson kom till IK Uppsala Fotboll inför säsongen 2021 från IFK Kalmar och spelade 25 av 26 matcher i Elitettan i år. Det nya kontraktet med ytterforwarden Persson är skrivet över säsongen 2022.

- Jag är verkligen skittaggad inför nästa säsong! Det känns jättebra att vara kvar i Uppsala, jag trivs väldigt bra här. Föreningen är väldigt proffsig i alla delar - lagets förutsättningar, nya arenan, hur aktiva vi är med sociala medier och hur vi syns utåt - det finns en framåtanda genom hela klubben. Det är helt annorlunda än vad jag har varit med om tidigare, jag tror aldrig att jag har haft så bra förutsättningar som jag har här i Uppsala, säger Persson.

 

Persson medger att besvikelsen över att inte ha gått upp i OBOS Damallsvenskan i år fortfarande finns kvar, och att det tog ett tag innan det sjönk in att laget inte nådde hela vägen fram.

- Det kändes till en början som att det inte var på riktigt. Självklart är man ödmjuk inför varje match, men med tanke på hur vi hade rest oss under hösten trots alla skador så kändes det som att det var "meant to be" att vi skulle gå upp. Vi hade trots tuffa förutsättningar klarat av matcherna där vi hade kniven mot strupen, så det var tungt när vi var så nära. Det var svårt att ta in de känslorna och det känns jobbigt fortfarande, men nu blickar vi framåt och tar den besvikelsen och vänder det till revanschlusta, säger hon.

 

Trots att klubben inte nådde målet att ta sig upp till OBOS Damallsvenskan så säger Persson att hon är stolt över vad laget lyckades prestera under de förutsättningarna som var.

- Jag är otroligt stolt över våra prestationer vi gjorde med de förutsättningarna vi hade under säsongen. Vi spelade ju till exempel hela matchen mot BP, som var en match vi var pressade att vinna, utan att göra ett enda byte för att vi hade så många borta. Det har jag aldrig har varit med om tidigare. Vi är verkligen så starka som lag och lyckades gång på gång lösa det genom att jobba stenhårt för varandra. Inför nästa säsong vill jag verkligen bevisa att vi är så mycket bättre än vad vissa resultat visade, vi behöver bli mer jämna i våra prestationer för att ta de poängen vi behöver, säger hon.

 

Samtalen mellan Persson och huvudtränaren Jonas Valfridsson började redan i somras, och Persson visste redan innan säsongen var färdigspelad att hon ville stanna i Uppsala. En av nycklarna för henne är att hon trivs väldigt bra i den rollen hon har fått i laget, någonting som inte har varit självklart tidigare under karriären.

- Jag och Jonas har egentligen pratat om det här sen i somras. Jag visste redan innan sista matchen mot Jitex att jag ville förlänga oavsett vad resultatet blev, men jag ville fokusera på att spela klart de sista matcherna innan jag skrev på. Vi har haft en bra trupp med hög konkurrens och det är så det ska vara, men det är klart att det alltid går upp och ner under en säsong. Jag känner att jag under hösten har fått spela mer och mer och fått ett större förtroende från Jonas. Framför allt tycker jag att det är viktigt att vi har samma syn på mig som spelare. Jag gillar att spela offensivt och vara med i anfallsspelet, där är Jonas tydlig med att han också ser mig som en ytterforward som ska ha mycket boll och våga utmana. I tidigare klubbar har jag fått ta en mer defensiv roll där mina styrkor som fotbollsspelare inte alls har kommit fram, så jag trivs väldigt bra med den rollen jag har i Uppsala, utvecklar hon.

 

Besvikelsen efter årets säsong är någonting som Persson kommer att ta med sig som bränsle inför 2022.

- Vi alla kommer att vara revanschsugna, det var ett jobbigt år 2021 men vi ska vända den besvikelsen till något positivt och ta det som bränsle. Förutom de som har förlängt så har vi även fått in några bra nya spelare som kommer att tillföra, säger Persson, där en av de nya spelarna som anslutit till Uppsala är den nära vännen Andrea Thorisson:

- Ja det här blir fjärde klubben vi spelar i tillsammans, så det är väldigt roligt att hon kommer upp till Uppsala. Det är en av mina bästa vänner utanför planen och dessutom är hon en väldigt bra fotbollsspelare, så det tror jag kommer att bli bra för oss, säger Persson.

 

Persson är en av de spelare i Uppsala som har damallsvensk erfarenhet sen tidigare, och efter några säsonger i Elitettan är nu siktet inställt få att återvända till den högsta serien tillsammans med Uppsala.

- Mitt personliga mål är att spela i OBOS Damallsvenskan igen. Att få vara med på resan att ta upp ett lag dit skulle vara väldigt häftigt och jag vet att klubben har det som mål, så det är motiverande för mig inför säsongen 2022. Det kommer att vara tufft och det kommer att bli viktigt för oss att vara jämna, fräscha och att få ha en skadefri trupp. Vi fick inte det avslutet på säsongen som vi ville i år, det känns såklart tråkigt när vi var så himla nära. Men jag trivs otroligt bra i Uppsala och är väldigt revanschsugen inför nästa säsong, jag känner att vi har mycket kvar att ge och vill vara med och visa det, avslutar Persson.

 

Vi ser framemot att se "HP" i Uppsalatröjan även över 2022!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av