SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Anna Björklund klar för IK Uppsala Fotboll!
2021-11-23 10:00
Anna Björklund. Foto - Älvsjö AIK.

Vi är så glada över att kunna meddela att ytterbacken Anna Björklund, 23, är klar för IK Uppsala Fotboll!

- Det känns verkligen skitbra att ha skrivit på för Uppsala! Det här är något helt annat än vad jag har varit med om tidigare, enligt mig så är Uppsala den klart proffsigaste klubben i hela Elitettan. Här kan man verkligen fokusera till 100% på fotbollen och allt annat kring organisationen flyter bara på, så det känns som en väldigt insprirerande miljö att komma till, säger Björklund.

Anna Björklund, 23, är en ytterback som senast kommer ifrån Elitettankollegan Älvsjö AIK. Björklund har flera års erfarenhet från spel i Elitettan i bland annat Sundsvalls DFF, Kvarnsvedens IK och Älvsjö AIK. Hon är en spelare som Uppsalas huvudtränare Jonas Valfridsson har varit på jakt efter under flera säsonger, och nu har hon skrivit ett kontrakt med IK Uppsala Fotboll över säsongen 2022!

- Det känns verkligen skitbra att ha skrivit på för Uppsala! Det här är något helt annat än vad jag har varit med om tidigare, enligt mig så är Uppsala den klart proffsigaste klubben i hela Elitettan. Här kan man verkligen fokusera till 100% på fotbollen och allt annat kring organisationen flyter bara på, så det känns som en väldigt insprirerande miljö att komma till. Sen känns det väldigt roligt att få jobba med Jonas, vi har ju haft kontakt i flera år och nu får jag äntligen ha honom som tränare så det här känns otroligt bra för min del, säger Anna Björklund.

 

Björklund har varit i kontakt med Uppsalas huvudtränare Jonas Valfridsson tidigare, men det är först nu som hon känner sig redo att gå till en förening som IK Uppsala Fotboll.

- Det har varit lite andra omständigheter som gjort att jag inte riktigt känt mig redo. 2020 var jag med och åkte ur Elitettan med Kvarnsvedens IK och var lite nedtrampad. Jag kände att jag behövde få tillbaka glädjen till fotbollen och få mycket speltid, så då valde jag att följa med min dåvarande tränare till Älvsjö AIK för det kändes tryggt och bra för mig. Nu känner jag att jag har fått tillbaka självförtroendet och är redo att ta nästa steg. Jag vill ta mig upp till OBOS Damallsvenskan och då känns Uppsala som rätt val då mina mål överensstämmer med klubbens, säger Björklund.

 

Björklund säger att hon har haft bra koll på Uppsala de senaste åren, speciellt då hon har mött dem många gånger i Elitettan. Hon har även spelat i samma lag som Beatrice Gärds, Moa Öhman och Maria Poli tidigare under fotbollskarriären.

- Jag skulle säga att jag har haft väldigt bra koll på Uppsala. Jag har ändå spelat i Elitettan under några år och då blir det många bekanta ansikten som man känner igen. Sen har jag ju också spelat med Bea, Moa och Poli sen innan så de känner jag ju lite mer, säger hon.

 

Björklund kommer till Uppsala som en förstärkning till backlinjen, och hon hoppas kunna bidra med hårt jobb och mycket löpningar. Eftersom Jonas Valfridsson har haft koll på Björklund de senaste säsongerna så känner han redan till hennes styrkor och utvecklingsområden.

- Vi har ju pratat en del och Jonas kan mig väldigt bra som spelare, han vet vad jag har utvecklat under de senaste åren och vad jag behöver utveckla framöver. Jag skulle säga att jag är en hårt jobbande ytterback som springer väldigt mycket. Jag gillar att hitta kombinationer och använda mig av mina medspelare för att ta mig framåt i planen. Jag och Jonas har pratat om att jag behöver utveckla positioneringen i defensiven och det håller jag med om, så det ska bli spännande att få arbeta med de bitarna, säger Björklund som också hoppas på att vara en ytterback som motståndarna helst vill undvika:

- Jag hoppas att jag kan bidra med väldigt mycket energi på planen. För motståndarna vill jag vara en sån där "jobbig jävel" som aldrig ger upp och som är svår att ta sig förbi. Framåt vill jag bidra med assist och göra det jag kan för att hjälpa laget, säger hon.

 

Uppsala har målsättningen klar inför säsongen 2022. Laget förlorade tredjeplatsen och en plats i OBOS Damallsvenskan i den sista omgågen av Elitettan 2021, och det finns en stor revanschlusta i klubben inför kommande säsong. För Björklunds del säger hon att det är motiverande att komma till en förening med så höga ambitioner, då hon själv också känner att hon vill ta steget upp i den högsta serien.

- Det är nog det jag är mest taggad på! Det känns skitkul att Uppsala har de ambitionerna och att jag får komma till en sån klubb som vill upp i OBOS Damallsvenskan. Jag och Jonas pratade ganska tätt efter den sista omgången, och trots att det var ett tufft avslut på säsongen så kände jag på hans aura att föreningen redan nu blickar framåt mot 2022. Alla stöter ju på både med- och motgångar ibland men jag känner ingen negativitet i Uppsala trots det som har varit. Det känns som att Uppsala har rätt mind-set och att de vill göra en ännu bättre säsong 2022, så det känns väldigt motiverande för mig! säger Björklund.

 

Uppsalas huvudtränare är nöjd med sitt andra nyförvärv inför säsongen 2022.

- Jag har pratat med Anna inför de senaste två säsongerna så jag är väldigt glad att hon äntligen är klar för Uppsala, säger han.

 

Vi hälsar Anna varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av