SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Andrea Thorisson klar för IK Uppsala Fotboll!
2021-11-16 10:00
Andrea Thorisson.

Vi är så glada över att kunna presentera vårt första nyförvärv inför säsongen 2022 - mittfältaren Andrea Thorisson Diaz! 

- Jag gillar att göra det lilla extra och det känns bra att få en tränare som uppmanar till det, det är den fotbollen jag kan och som jag trivs bäst med. Jonas har varit väldigt tydlig med att man ska få våga göra sin grej på planen och att Uppsala vill spela mycket längs marken, och det är en fotboll jag gillar att spela. Jag ser framemot att verkligen få visa vad jag går för, säger Thorisson.

Andrea Thorisson, 23, är en central mittfältare som senast kommer från IFK Kalmar. Tidigare har hon spelat i FC Rosengård, Kungsbacka DFF och LB07. Thorisson har erfarenhet både från spel i OBOS Damallsvenskan och Elitettan, och nu tar hon flyttlasset norrut för att skriva på för IK Uppsala Fotboll.

- Jag skrev på för Uppsala för att jag ville hamna i en miljö där jag känner att jag kan utvecklas som fotbollsspelare. Jag har pratat en del med Jonas och känner att det finns bra förutsättningar i Uppsala för att kunna satsa på min fotbollskarriär och min utveckling. Det finns även många duktiga spelare i laget som kommer att kunna pusha en och bidra till min egna utveckling, säger Thorisson.

 

Thorisson blir därmed Uppsalas första nyförvärv inför säsongen 2022. Hon berättar att hon har haft ganska bra koll på Uppsala under året, speciellt då en av hennes närmaste vänner, Hanna Persson, spelar i laget.

- Jag och "HP" är väldigt bra vänner och har spelat tillsammans i många klubbar tidigare, så vi går "way back". Vi har pratat ganska mycket och hon har berättat en del om hur det är i Uppsala, sen har jag såklart följt laget nu när vi har ställts mot varandra under året. Jag känner till flera av spelarna i laget så det känns ändå som att jag har rätt så bra koll, framför efter den här säsongen då vi har varit i toppstriden tillsammans, säger Thorisson.

 

2020 var ett år som var väldigt jobbigt för Thorisson. Säsongen kantades av skadeproblem och hon fick även operera blindtarmen, och det är först under den här säsongen hon känner att hon har kommit tillbaka på allvar då hon var med och förde upp Kalmar till OBOS Damallsvenskan. Hon berättar att hon trivdes bra i Kalmar som stad och med livet runtomkring, men att hon ville ta ett steg i rätt riktning för sin egen utveckling. Efter några samtal med Jonas Valfridsson så landade beslutet i en flytt till IK Uppsala Fotboll.

- Det är ju självklart tråkigt att Uppsala inte gick upp i OBOS Damallsvenskan, jag tycker att Uppsala förtjänade den platsen. Det var ju roligt att Kalmar gick upp och jag trivdes bra i staden och hade ett jobb som jag trivdes med, men samtidigt så måste man tänka på sig själv och som är bäst för mig - var kan jag utvecklas och få allra bästa förutsättningar? Jag fick ett jättebra intryck av Jonas och den fotbollen som han vill spela passar mig väldigt bra, så det lockade verkligen. Jag hade en jobbig säsong ifjol med mycket skador och problem så jag kände att det var viktigt att få ett miljöombyte efter den här säsongen. Jag är i ett sånt stadie att jag vill ta nästa steg i min utveckling, och jag känner att Uppsala kan ge mig de förutsättningarna, utvecklar Thorisson.

 

Som spelare är Andrea Thorisson en offensiv central mittfältare som framför allt kommer att kunna bidra till att spetsa till Uppsalas anfallsspel.

- Jag skulle säga att jag är en väldigt teknisk spelare som har ett driv framåt och är offensiv på mittfältet. Jag gillar att ha mycket boll på fötterna och kunna skapa chanser framåt. Jag kan bidra med min spelförståelse och mina offensiva kvaliteter, och jag tror att min teknik också är något som gynnas mitt offensiva spel, säger hon och berättar också att hon vill spetsa till sina offensiva kvaliteter ytterligare:

- Självklart har man alltid saker man måste utveckla. Jag är ju en offensiv spelare men alla lag måste ju också spela försvar, så det kanske är mina defensiva kvaliteter som jag kan träna lite på. Samtidigt tror jag att det också är bra att jobba på det man faktiskt redan är bra på och spetsa det ytterligare. Sen vill jag självklart ha en säsong där jag kan hålla mig skadefri så jag verkligen kan bidra på planen, säger hon.

 

Just att få spela ut hela registret och ta för sig på planen var någonting som var väldigt viktigt för Thorisson inför den kommande säsongen. När hon och Jonas pratade om spelidén och hur de såg på fotboll föll pusselbitarna på plats.

- Jonas förklarade sin spelidé för mig och att man ska kunna använda det man är bra på på planen. Jag gillar att göra det lilla extra och det känns bra att ha en tränare som uppmanar till det, det är den fotbollen jag kan och som jag trivs bäst med. Jonas har varit väldigt tydlig med att man ska få våga göra sin grej på planen och att Uppsala vill spela mycket längs marken, och det är en fotboll jag gillar att spela. Även förutsättningarna runt själva fotbollen visar på hur professionell klubben är i sin satsning. Jag känner ett förtroende från Jonas nu från start, men samtidigt vet jag att jag måste prestera för att få spela och jag ser framemot att verkligen få visa vad jag går för, säger Thorisson.

 

Uppsalas huvudtränare Jonas Valfridsson är väldigt nöjd med sitt första nyförvärv inför säsongen 2022.

- Jag är väldig nöjd med att Andrea Thorisson har skrivit på för oss. Hon är en hotande central mittfältare och en spelare som stod väldigt högt upp på vår lista, så det är väldigt roligt att hon också valde att komma till oss. Hon är en rollspelare som vi har varit ute efter och jag tror att hon kommer att kunna bidra mycket till vårt offensiva spel, säger Valfridsson.

 

Vi hälsar Andrea varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av