SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Viktig poäng borta mot Kalmar
2021-10-31 12:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

IK Uppsala Fotboll fick med sig en viktig poäng i bortamatchen mot tabelltvåan IFK Kalmar. Lina Thoreson gav gästerna ledningen tidigt i den första halvleken, men Kalmar lyckades lite turligt kvittera i början av den andra. Med två matcher kvar har Uppsala fortsatt allting i egna händer i kampen om en plats i OBOS Damallsvenskan 2022.

Både Beatrice Gärds och Ellen Toivio var tillbaka i truppen efter sina avstängningar, men däremot saknades istället Ellen Arbman Hansing som brutit handleden och en avstängd Marika Bergman Lundin. Uppsala fick återigen komponera ihop en ny startelva där Gärds klev in som mittback och Ida Strömblad tog positionen bredvid Agnes Nyberg på mittfältet.

 

Uppsala fick en drömstart på matchen då en av lagets formstarkaste spelare, Lina Thoreson, placerade in 0-1 redan efter åtta spelade minuter. Uppsala stod för en stark första halvlek och hade flera möjligheter att utöka sin ledning, men 0-1 stod sig halvleken ut. Direkt i starten av den andra halvleken lyckades Kalmar lite turligt kvittera genom skyttedrottningen Tabby Tindell. Resten av halvleken bestod av mycket kamp där Uppsala hade några chanser att avgöra, men det blev inga fler mål och matchen slutade 1-1.

- Jag upplevde att det var en krigarmatch av båda lagen, men där vi i första halvlek är det klart bättre laget som utnyttjar de ytor vi får och skapar en del bra målchanser som jag tycker vi bör få lite mer stolpe in på. I andra halvlek gör de ett tidigt mål och sen blir det mycket spel i mitten med mycket dueller. Vi försöker gå mot mål och får till ytterligare några chanser men där bollen inte riktigt vill vår väg, säger Uppsalas mittfältare Ida Strömblad efter matchen.

 

Matchen spelades på gräs på Gröndals IP i Kalmar. För Uppsala, som är vana med konstrgräset hemma på Studenternas IP, innebär det att man får ha en helt annan taktik i sitt spel. Framför allt var man lyckosamma i den första halvleken då man styrde matchen och skapade många farliga chanser framåt.

- Det blir tyvärr en annan fotboll än vad vi är vana vid.  Vi är ett tydligt spelförande lag som tycker om att hitta kombinationer och lösningar för att ta oss ur trängre situationer. Där tycker jag vi har utvecklat oss under säsongens gång, men vi visste också att den typ av fotboll är svår att spela på Gröndals gräsplan. Men jag tycker ändå att vi gör en bra taktiskt match och visar att vi kan hantera andra förutsättningar och har kvalité i det vi gör, framför allt i den första halvleken, utvecklar Strömblad.

 

I och med att BP också spelade oavgjort borta mot Mallbackens IF Sunne så innebär poängen för Uppsalas del att man behåller tredjeplatsen i tabellen. Trots att det var en av seriens tuffaste bortamatcher så är Strömblad ändå lite besviken att laget inte fick med sig full pott från Kalmar.

- Det var en otroligt viktig poäng när vi kollar tabellen. Sen är det tråkigt när jag tycker att vi är det bättre laget i matchen, då vill man alltid ha med sig tre poäng, säger Strömblad.

 

Uppsala har haft en strulig säsong där framför allt hösten har kantats av massor av skador, sjukdomar och avstängningar. Trots detta har laget lyckats hålla sig kvar i toppstriden och har fortsatt allting i egna händer inför de två avslutande omgångarna av Elitettan. 

- Det är nya tag, ny träningsvecka. Vi tar en match i taget och vi vet vad som gäller och vad vi behöver göra. Vi är ett fantastisk lag med otroligt bra fotbollsspelare och varenda en är otroligt viktig, vi ska göra det här tillsammans, avslutar Strömblad beslutsamt.

 

Nästa match för Uppsala blir bortamatchen mot Mallbackens IF Sunne nästa helg den 6 november på Strandvallen klockan 15.00.


Vi hälsar också ett stort grattis till IFK Kalmar som i och med poängen säkrade avancemang till OBOS Damallsvenskan 2022.

 

IFK Kalmar 1-1 (0-1) IK Uppsala Fotboll

0-1 (8) Lina Thoreson

1-1 (47) Tabby Tindell

 

Startelva från vänster:
Lina Lundqvist (MV)
Ellen Toivio - Sofia From - Beatrice Gärds - Julia Ragnarsson
Ida Strömblad - Agnes Nyberg (K)
Lina Thoreson - Isabella Mattsson - Hanna Persson
Moa Öhman
 
Avbytare: Malin Lundin (MV), Thea Barkfeldt, Rebecka Chahoud, Hannah Eriksson, Miranda Viksten Waara.
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av