SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: IK Uppsala Fotboll - BP
2021-10-13 22:00
Isabella Mattsson. Foto - Tobbe Bengtsson.

Det väntar en rafflande fight på Studenternas IP under fredagskvällen när tabelltrean IF Brommapojkarna ställs mot tabellfyran IK Uppsala Fotboll. Matchen är avgörande för toppstriden och kampen om de damallsvenska platserna, och Uppsala behöver ta hem de tre poängen inför hemmapubliken.

Uppsala har varit inne i en tuff period den senaste månaden där förlusterna har trillat in en efter en. Dock stod man för en riktigt stark insats i hemmamatchen mot Umeå IK, men trots en ledning med tio minuter kvar tappade man segern till en förlust på stopptid. På grund av poängtappen har laget tappat greppet om andraplatsen som man har tagit hand om under stora delar av säsongen, och är nu nere på en fjärdeplats.

- Jag ser det som vår viktigaste match hittills eftersom det är vår nästa match och det enda vi kan kontrollera just nu. Vi vet vad som står på spel och är supertaggade, jag har en bra känsla och vet att vi kommer ge allt vi har, säger Uppsalas anfallare Isabella Mattsson.

 

Storpublik väntas fylla läktarna på Studenternas IP under fredagskvällen. Föranmälda ungdomslag runt om i Uppland har fri entré och dessutom väntar ett partnerevent uppe på VIP-läktaren, och mycket talar för att säsongens bästa publiksiffra kommer att nås.
- Det är såklart extra kul med stort stöd på läktaren, jag tror att det kommer bidra till en häftig atmosfär i storstriden och pusha oss det lilla extra vi behöver, säger Mattsson om hemmastödet som väntar.

 

Uppsala kommer dock att ha två av sina viktigaste spelare på läktaren då både Ellen Toivio och Beatrice Gärds är avstängda. Det är två spelare som har varit givna i startelvan under hela säsongen, och självklart är det ett stort avbräck för laget.

- Det är två av våra nyckelspelare som tyvärr inte kommer att vara tillgängliga på fredag. Detta påverkar såklart oss i och med att spelarbyten samt taktiska förändringar behöver ske. Jag ser dock inte att det påverkar oss på ett negativt sätt. Vi har starka spelare att ersätta med och jag vet att laget kommer ta det ansvar som behövs, säger Mattsson om situationen.

 

Umeå IK är redan klara för OBOS Damallsvenskan 2022. De resterande två platserna ser ut att stå mellan IFK Kalmar, IF Brommapojkarna och IK Uppsala Fotboll. I skrivande stund har IFK Kalmar ett klart grepp om andraplatsen och därför blir fredagens match mellan Uppsala och BP avgörande för vilket lag som sitter i förarsätet inför de sista omgångarna.

- Det kommer bli en spännande avslutning av Elitettan, jag förväntar mig tuffa uppgörelser och tror på oss in i det sista, avslutar Mattsson.

 

Elitettan - Omgång 23

IK Uppsala Fotboll - IF Brommapojkarna
Fredag 15 oktober, 19.00

Studenternas IP

 

Köp biljetter till matchen här!
 

Du kan även se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se IK Uppsala Fotboll - BP på SportExpressen Play!

Se IK Uppsala Fotboll - BP på UNT! 


Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av