SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: IK Uppsala Fotboll - Sundsvalls DFF
2021-09-24 10:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

Elitettan drar igång igen efter landslagsuppehållet och för IK Uppsala Fotboll väntar en hemmamatch mot Sundsvalls DFF! Solen ska skina över Uppsala under lördagen, så vad passar bättre än att spendera den dagen på Studenternas IP?

När Uppsala mötte Sundsvall borta tidigare i augusti vann man komfortabelt med 5-0. Sundsvall ligger på en elfteplats i tabellen, precis över nedflyttningsstrecket, och Uppsala får ses som klara favoriter i den här matchen.

- Det är en match som vi ska styra. Håller vi oss till vår matchplan och sätter tempot i matchen så ska vi vinna och ta hem tre poäng, säger Uppsalas mittfältare Marika Bergman Lundin.

 

I och med landslagsuppehållet så spelade lagen i Elitettan och OBOS Damallsvenskan ingen match förra helgen. Spelarna har fått några dagars ledighet där man har fått chansen at ladda om inför de sju omgångarna som är kvar av serien.

- Det har varit bra för oss att få vara lite lediga, att få samla energi och kraft för att avsluta hösten på bästa sätt! Nu är vi tillbaka och är taggade för match, säger Bergman Lundin.

 

Det är alltså sju omgångar kvar av Elitettan och nu ska toppstriden och kampen om de tre damallsvenska platserna avgöras. Uppsala ligger på en andraplats i tabellen, sex poäng bakom serieledande Umeå IK och två poäng före tabelltrean IFK Kalmar. Både IF Brommapojkarna och Morön BK skuggar strax efter, så det är många lag inblandade som har chansen att hamna topp tre.

- Det är sju omgångar kvar och spännande i toppstriden. Jag ser på avgörandet att tar vi behöver ta en match i taget och visa att vi är villiga att offra allt för att vinna. Gör vi det, då kommer de sluta bra, avslutar Bergman Lundin bestämt.

 

Köp biljetter till matchen HÄR!

 

Elitettan - Omgång 20

IK Uppsala Fotboll - Sundsvalls DFF
Lördag 25 september, 14.00

Studenternas IP
 

Du kan även se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se IK Uppsala Fotboll - Sundsvalls DFF på SportExpressen Play!

Se IK Uppsala Fotboll - Sundsvalls DFF på UNT! 


Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av