SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: IK Uppsala Fotboll - Alingsås FC United
2021-09-03 15:10
Samantha Ammanuel. Foto - Tobbe Bengtsson.

Ny hemmamatch i Elitettan väntar under lördagseftermiddagen för tabelltvåan IK Uppsala Fotboll! Alingsås FC United gästar Studenternas IP 15.00, och det är ett bortalag som tog poäng av serieledande Umeå IK i den förra omgången.

Ammanuel är ett av Uppsalas nyförvärv inför höstsäsongen. Hon kommer tidigare från flera säsonger i AIK men var borta under fjolåret på grund av en korsbandsskada. Nu har hon spelat med Uppsala i drygt en månad och trivs bra i sin nya klubb.

- Det har varit roliga veckor sen jag kom hit, det är alltid kul att få spela fotboll. Tyvärr drog jag ju baksidan ganska direkt och var borta ett tag vilket var tråkigt, men nu känner jag att jag är igång igen vilket är skönt, säger Ammanuel.

 

Hon är dock själv är inte riktigt nöjd med statusen på formen just nu, men hon tror att det kommer bli bättre och bättre under höstens gång.

- Den fysiska formen kan vi ju alltid diskutera haha! Nej, men jag känner ju att jag strävar efter en högre nivå än den jag är på idag, och jag vet att jag behöver lite tid att komma in i det. Jag fick några tips från "Bylle" efter matchen i onsdags så de ska jag ta med mig, säger Ammanuel.

 

Ammanuel gjorde debut från start i Uppsalatröjan i onsdagens match i Svenska Cupen mot Gamla Upsala SK. Då bildade hon mittbackspar tillsammans med Sofia From, och Ammanuel berättar att hon var väldigt nervös inför matchen.

- Jag var väldigt nervös innan, jag visste inte alls vart jag låg någonstans spelmässigt eller om jag skulle orka. Men allt eftersom matchen gick så kände jag mig mer och mer bekväm, så jag får ändå vara nöjd med insatsen med tanke på vart jag står just nu. Det finns alltid saker att förbättra såklart, men jag måste utgå ifrån mig själv och min bakgrund, säger Ammanuel.

 

Cupmatchen mot GUSK var också Ammanuels första match på hemmaarenan Studenternas IP.

- Det var riktigt roligt att få spela på Studan! Det var en stor skillnad från en träning, och dessutom var det ju lite miniderby i den matchen så det var väldigt kul, säger hon.

 

När Uppsala mötte Alingsås i våras vann Uppsala knappt med 1-0 på bortaplan efter att målskytten Hanna "HP" Persson blivit utvisad i mitten av den andra halvleken. I senaste omgången tog Alingsås poäng av serieledarna Umeå IK på bortaplan, så det är ett starkt lag med vind i seglen som kommer till Studenternas under lördagen.

- Som en tränare sa till mig förut - varje match vi spelar är den viktigaste matchen. Alla ska vara redo när vi kliver ut på planen och alla kommer att behöva vinna sin match i matchen. Vinn din duell, ta dig förbi din spelare, vinn din närkamp - lyckas vi med det tar vi hem tre poäng, avslutar Ammanuel.

 

Köp biljetter till matchen mot Alingsås HÄR.

 

Elitettan - Omgång 18

IK Uppsala Fotboll - Alingsås FC United
Lördag 4 september, 15.00

Studenternas IP
 

Du kan även se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se IK Uppsala Fotboll - Alingsås FC United på SportExpressen Play!

Se IK Uppsala Fotboll - Alingsås FC United på UNT! 


Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av