SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Fem olika målskyttar i storsegern mot Borgeby!
2021-08-28 20:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

IK Uppsala Fotboll gjorde jobbet borta mot tabelljumbon Borgeby FK när man vann komfortabelt med 5-0 (3-0). Uppsala hade fem olika målskyttar och befäste i och med de tre poängen sin andraplats i Elitettan.

Uppsala klev in i matchen med en lite annorlunda startelva då ordinarie mittbacken Sofia From var avstängd efter det röda kortet senast. Istället fick lagkapten Agnes Nyberg vikariera på mittbacksplatsen, men det skulle visa sig att Uppsala skulle kunna ägna sig mer åt anfallsspelet under stora delar av matchen. 

- Jag upplever att vi kontrollerade dem bra i stort sätt hela matchen. Lite bättre i första halvlek där vi har ett stort övertag på deras planhalva och lyckas komma till fina målchanser med mycket bollinnehav. I andra släpper vi till och slarvar lite i det vi gör, men jag tycker som sagt ändå att vi löser det bra och får dem dit vi vill, säger Uppsalas anfallare Moa Öhman om matchen.

 

Precis som Öhman säger så stod Uppsala för en bra första halvlek, och 1-0-målet kom efter en dryg kvart. Öhman blev fälld i straffområdet, domaren pekade på straffpunkten och Marika Bergman Lundin klev fram. Bergman Lundin gjorde inget misstag, utan satte straffen säkert i målvaktens högra hörn.

- Jag får ett inspel och försöker vända med bollen, försvararen hamnar lite efter och fäller mig. Självklart är det lite extra skönt då vi har haft flertalet situationer i tidigare matcher där vi önskat straff, men inte fått det, säger Öhman om situationen.

 

Öhman skulle även själv skriva in sig i målprotokollet, och det dröjde inte länge innan det skedde. Bara minuten efter Bergman Lundins ledningsmål klev Öhman fram, såg att målvakten stod långt till vänster och pricksköt in 2-0 i målvaktens högra hörn.

- 2-0-målet är en situation där vi kommer till bra i pressen. Marika kan plocka upp bollen och frispela mig, det är en lite dålig vinkel men jag ser att det bortre hörnet är öppet och kan trycka dit den, säger målskytten Öhman själv om situtaionen.

 

Uppsala fortsatte att trumma på. 3-0 kom strax innan paus då Lina Thoreson gjorde mål efter ett fint uppspel från backlinjen. 4-0 kom med drygt tjugo minuter kvar att spela efter ett skott från distans från Ellen Toivio, och 5-0 satte Hanna "HP" Persson efter att ha tryckt in en retur från nära håll. 5-0 blev även slutresultatet, och Uppsala kunde åka hem igen med tre nya poäng i bagaget och fem olika målskyttar.

- Det är självklart otroligt roligt att vi har så många olika målskyttar. Det är en av våra många styrkor som lag, att vi är flera som är heta framåt och vill göra mål, säger Öhman.

 

I och med segern befäster Uppsala sin andraplats i tabellen, tre poäng efter serieledande Umeå IK samt fyra poäng före tabelltrean IF Brommapojkarna. Nästa match för Uppsala i Elitettan blir lördagen den 4 september hemma på Studenternas IP 15.00 mot Alingsås FC United. Innan dess väntar i veckan en match i omgång 2 av Svenska Cupen mot Gamla Upsala SK. Den matchen spelas på Studenternas IP onsdagen den 1 september med avspark 18.30.

 

Borgeby FK 0-5 (0-3) IK Uppsala Fotboll

0-1 (17´) Marika Bergman Lundin, straff

0-2 (19´) Moa Öhman

0-3 (43´) Lina Thoreson

0-4 (68´) Ellen Toivio

0-5 (79´) Hanna Persson

 

Startelva från vänster:
Sandra Jakobsen (MV)
Ellen Toivio (71´) - Ellen Arbman Hansing - Agnes Nyberg (K) (77´) - Beatrice Gärds
Ida Strömblad - Marika Bergman Lundin (71´)
Lina Thoreson (83´) - Isabella Mattsson (77´) - Hanna Persson
Moa Öhman
 
Avbytare: Lina Lundqvist (MV), Samantha Ammanuel (77´), Meja Wolwan (83´), Moa Andersson (71´), Thea Barkfeldt (71´), Julia Ragnarsson, Tyra Uppfeldt (77´).
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av