SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Borgeby FK - IK Uppsala Fotboll
2021-08-27 11:00
Ida Strömblad. Foto - Tobbe Bengtsson.

Elitettan rullar vidare och i helgen är det dags för omgång 17 att spelas. Tabelltvåan IK Uppsala Fotboll beger sig söderut för att ta sin an tabelljumbon Borgeby FK. Inför matchen kommer båda lagen att genomföra en spelarmanifestation för att lyfta vikten av att ha en förebild - missa inte det!

Uppsala går in i matchen som klara favoriter och med tanke på läget i tabellen så är det här en match laget "ska" vinna. Men samtidigt har det varit en hel del skrällar under seriens gång och alla lag kan ta poäng varandra. Uppsalas mittfältare Ida Strömblad tar inte ut någonting i förskott och går in i den här matchen med fullt fokus på uppgiften.
- Som sagt, vi vet att mycket kan hända i den här serien. Alla lag kan slå alla vilket också har skett flera gånger. Så vi går in lika skärpta och noggrant förberedda inför denna match som inför vilken match som helst. Vi är dessutom väldigt revanchsugna från den senaste matchen, säger Strömblad.

 

Uppsala har under hela säsongen varit skadedrabbat. Många spelare har dragits med småskavanker, men några har också åkt på tunga långtidsskador och laget har inte haft den kontinuitet man önskat. I den senaste matchen var det anfallaren Maria Poli som utgick på grund av en befarad knäskada, och Strömblad säger att skadeläget har påverkat laget.
- Klart att det har har påverkat oss. Det är aldrig roligt att få skador på spelare, framför allt på spelare som jag verkligen tycker har visat framfötterna. Men jag försöker ta med mig det som en liten morot och omvandla det till att man själv får vara den som kliver fram. Jag hoppas och tror att det är fler i laget som tänker så. Vi har många duktiga spelare med olika kvalitéer som alla kommer behövas plockas fram, säger Strömblad.   

 

Den förmodade matchbilden lutar åt ett stort bollinehav för Uppsala. När lagen möttes på Studenternas i våras vann Uppsala med 1-0 efter att matchens enda mål gjordes av Moa Öhman. Strömblad tror att laget kommer få jobba hårt med att hitta luckor i Borgebys försvar för att med sig de tre poängen hem. 

- Alla matcher är viktiga, likaså denna. Det blir en match där vi förmodligen kommer att få testa vårt tålamod och hitta lösningar i vårt anfallspel, vilket är någonting vi har tränat en del på denna veckan, avslutar Strömblad.

 

Inför matchen kommer båda lagen att genomföra en spelarmanifestation på inmarschen. Spelarna kommer att bära tröjor med sina förebilders namn för att lyfta vikten av att ha någon att se upp till. 60% av dagens fotbollsspelande tjejer i Sverige saknar en förebild, och det vill vi tillsammans med övriga lag i Elitettan och OBOS Damallsvenskan ändra på.

 

Elitettan - Omgång 17

Borgeby FK - IK Uppsala Fotboll
Lördag 28 augusti, 15.00

Borgeby IP
 

Du kan även se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se Borgeby FK - IK Uppsala Fotboll på SportExpressen Play!

Se Borgeby FK - IK Uppsala Fotboll på UNT! 


Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av