SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: IK Uppsala Fotboll - Morön BK
2021-08-21 09:00
Ellen Arbman Hansing. Foto - Tobbe Bengtsson.

Ett toppmöte väntar på Studenternas IP under söndagen när tabellfyran Morön BK gästar tabelltvåan IK Uppsala Fotboll. Viktiga poäng står på spel i kampen om de damallsvenska kvalplatserna, och Uppsala har visat sig vara riktigt starka på hemmaplan.

När lagen möttes uppe i Skellefteå i våras stod Uppsala för en väldigt stabil insats och tog hem segern med 2-1. Morön har varit inblandade i toppstriden under hela säsongen och och det är ett toppmöte som väntar på Studenternas IP under söndagen. Morön kommer senast från en 0-1-förlust hemma mot IF Brommapojkarna, men i laget finns många målfarliga spelare som Uppsala måste ha koll på. 

- Morön har gjort en fin säsong hittills och samlat ihop många poäng. De blir alltid tuffa matcher mot dem, så det ska bli ett roligt toppmöte! säger Uppsalas mittback Ellen Arbman Hansing inför matchen.

 

Uppsala kommer senast från en 5-0-seger borta mot Sundsvalls DFF i onsdags. Känslan efteråt var lättnad och glädje över att ha studsat tillbaka och presterat en stark insats, och den känslan vill man ta med sig in i söndagens match. Dessutom har Uppsala än så länge nara förlorat en enda match på hemmaplan i Elitettan, så det är lättare sagt än gjort att plocka poäng av laget på Studenternas.

- Vi har en härlig känsla i truppen efter matchen. Vi är nöjda med vår insats och såklart glada över 3 poäng. Vi har flera målskyttar och många som fick speltid vilket är roligt för hela laget, säger Arbman Hansing.


Uppsala har haft ett stort fokus på återhämtning efter matchen mot Sundsvall. Ett tight spelschema med många viktiga matcher gör att spelarna måste vara väldigt noggranna för att hålla energidepåerna påfyllda.

- Förberedelserna inför helgens match har varit lite annorlunda i och med att vi hade matchen mot Sundsvall mitt i veckan. Vi kom ifrån Sundsvall skadefria och som sagt med en positiv känsla efter segern. Nu handlar det om att ta hand om våra kroppar på ett bra sätt så att vi är redo för en tuff kamp på söndag, säger Arbman Hansing.

 

Köp biljetter till matchen mot Morön BK här!


Elitettan - Omgång 16

IK Uppsala Fotboll - Morön BK
Söndag 22 augusti, 14.00

Studenternas IP
 

Du kan även se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se IK Uppsala Fotboll - Morön BK på SportExpressen Play!

Se IK Uppsala Fotboll - Morön BK på UNT! 


Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av