ELIT

Första hemmaförlusten för säsongen mot Kalmar
2021-07-04 10:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

IK Uppsala Fotboll förlorade under inför hemmapubliken under lördagen med 2-3 (0-3) mot gästande IFK Kalmar. Uppsala stod för första halvlek som var allt annat än godkänd och hann sen inte ta ikapp tremålsunderläget i den andra halvleken.

Matchbilden kunde dock ha sett helt annorlunda ut. Ellen Toivio fick ett drömläge att ge Uppsala ledningen bara några minuter in i matchen när hon blev frispelad vid straffpunkten, men avslutet gick högt över. Istället kunde Kalmar ta ledningen strax därefter via en fast situation då Kajsa Lang nickade in en frispark till 0-1. Domaren hann knappt blåsa igång matchen innan det var dags igen på en ny fast situation, denna gång på en hörna som Jessika Pedersen nickade in till 0-2.

- Vi får en tuff start på matchen. Spelmässigt tycker jag inte att vi gör det dåligt, vi skapar ändå lägen framåt som vi ska sätta. Vi släpper istället in två snabba enkla mål och hamnar i en rejäl uppförsbacke, säger Uppsalas anfallare Moa Öhman om den tuffa inledningen på matchen.

Kalmars Andrea Thorisson fick i mitten av halvleken på en drömträff som seglade in i nätet, och Uppsala fick gå till halvtidsvila med ett 0-3-underläge i ryggen.

- Vi snackade i paus om att vi måste ta tag i matchen och få in mer energi i laget, säger Öhman.

Uppsala genomförde även två byten i paus då Lina Thoreson och Hanna "HP" Persson kom in, och "HP" behövde bara några minuter på sig innan reduceringen var ett faktum. Moa Öhman nickade och tvingade Kalmars målvakt till en fin räddning, men "HP" höll sig framme på returen och petade in 1-3. Uppsala gick för att ta sig ikapp under hela andra halvlek och skapade en del chanser, men tiden rann iväg och det dröjde nästan in på stopptid innan 2-3-målet kom. Öhman tog emot en passning i straffområdet, vände runt och sköt in bollen i nätet, men närmare än så kom inte Uppsala.

- Det är alltid kul att göra mål men tyvärr räckte det inte till denna gång. Jag tycker att jag känner mig i bra form och börjar komma in i spelet mer och mer, säger Öhman.

Matchen slutade 2-3 och Uppsala inkasserade sin andra förlust för säsongen, den första på hemmaplan. Det är nu endast en match som återstår innan det är dags för sommaruppehåll.

- Vi kommer självklart att vara revanschsugna inför matchen mot Jitex. Vi vill avsluta vårsäsongen på bästa möjliga sätt, avslutar Öhman.

Nästa match för Uppsala blir lördagen den 10 juli borta mot Jitex Mölndal klockan 15.00.

IK Uppsala Fotboll 2-3 (0-3) IFK Kalmar

0-1 (8´) Kajsa Lang

0-2 (10´) Jessika Pedersen

0-3 (23´) Andrea Thorisson

1-3 (53´) Hanna Persson

2-3 (90´) Moa Öhman