SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Andra raka segern efter 2-0 mot BP
2021-06-06 21:30
Lina Lundqvist höll andra raka nollan för Uppsala. Bild - Oscar Larsson.

IK Uppsala Fotboll inkasserade andra raka segern på nationaldagen då man besegrade IF Brommapojkarrna med 2-0 borta på Grimsta IP. Moa Öhman stod för båda målen i den andra halvleken och tack vare de tre poängen går Uppsala upp i serieledning över landslagsuppehållet.

Det skapades flertalet chanser åt båda hållen i den första halvleken. För Uppsalas del hade Isabella Mattsson och Ellen Toivio varsin vass chans framåt, men BP:s målvakt Lovisa Koss såg till att gästerna inte kunde ta ledningen. Även BP skapade några chanser framåt, men Lina Lundqvist var stabil i Uppsala och klev fram när det behövdes.

- Det kändes bra och stabilt för egen del. Det är kul att få bidra med några räddningar som gör att vi får lite extra energi till att göra mål framåt, säger målvakten Lundvist själv om insatsen.

 

Den första halvleken blev alltså mållös, men Uppsala skulle bara behöva några minuter efter paus innan man hade spräckt nollan. Julia Ragnarsson, som idag gjorde debut från start i Elitettan, kom runt på vänsterkanten och hittade in till Mattsson. Mattsson lyckades sen skickligt få in bollen mitt i straffområdet där Moa Öhman stod välplacerad och kunde skicka in en halvvolley som BP:s målvakt Lovisa Koss inte kunde hålla.

- Vårt fokus inför matchen var att försöka vara spelförande och äga mycket boll på deras planhalva. Vi skulle hota i djupled och fylla på med mycket folk i deras straffområde. Jag tycker vi lyckades väldigt bra och följer matchplanen i stort sett hela matchen, säger Lundqvist.

 

Öhman skulle skriva in sig i målprotokollet ytterligare en gång innan hon blev utbytt med dryga tio minuter kvar. Uppsala satte fart i en kontring där Mattsson återigen spelade fram Öhman som distinkt placerade in 2-0 i den 78:e minuten, som också blev slutresultatet.

- Jag tycker att vi alla gör en superbra insats och det kändes som att vi var väldigt trygga och lugna med bollen och vågade spela vårt spel. Vi spelade verkligen tillsammans vilket var en stor skillnad om man jämför med matchen på försäsongen när vi mötte BP, säger Lundqvist.

 

För Lundqvist var detta andra matchen i rad som hon har hållit nollan, och Uppsala har nu två raka segrar i ryggen när det är dags för landslagsuppehåll. 

- Det är alltid kul att hålla tätt bakåt och det ger absolut ett ökat självförtroende och kvitto på att vi gör det väldigt bra defensivt, säger hon. 

 

Tack vare de tre poängen är Uppsala nu tillbaka i serieledning, två poäng före tabelltvåan Umeå IK. Nästa match i Elitettan för Uppsala blir lördagen den 20 juni hemma mot IFK Norrköping klockan 15.00 på Studenternas IP.

 

IF Brommapojkarna 0-2 (0-0) IK Uppsala Fotboll

0-1 (49´) Moa Öhman

0-2 (78´) Moa Öhman

 

Startelva från vänster:
Lina Lundqvist (MV)
Julia Ragnarsson - Ellen Arbman Hansing - Sofia From (K) - Beatrice Gärds
Marika Bergman Lundin - Agnes Nyberg (K)
Elen Toivio (90+3) - Moa Öhman (79´) - Ida Strömblad (58´)
Isabella Mattsson
 
Avbytare: Isabelle Granlund (MV), Agnes Dahlström (79´), Beata Olsson, Hanna Persson (58´), Thea Barkfeldt (90 +3), Jennifer Askebrand, Ida Andersson Weidenberg.
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av