SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: BP - IK Uppsala Fotboll
2021-06-05 09:30
Ellen Arbman Hansing. Foto - Tobbe Bengtsson.

Omgång 8 står runt hörnet i Elitettan och för IK Uppsala Fotboll väntar en nationaldagsmatch borta mot IF Brommapojkarna. Det är sista matchen innan landslagsuppehållet och Uppsala vill runda av inledningen på säsongen med en bra insats och nya poäng.

Uppsala kommer senast från en 1-0-seger mot Borgeby FK förra helgen och ligger tvåa i tabellen, ett poäng bakom serieledande Umeå IK. Tillbaka i laget inför denna match är också lagkapten Agnes Nyberg som var avstängd förra omgången. Hemmalaget BP ligger i skrivande stund på en niondeplats i tabellen, men det brukar alltid vara tuffa matcher när Uppsala och BP ställs mot varandra.

- Det ska bli en rolig utmaning. Det har alltid varit tuffa matcher så länge jag mött BP i Uppsala-tröjan. Jag tror det kommer bli en hård kamp mellan två lag som båda vill spela fotboll och ta tre poäng, säger Uppsalas mittback Ellen Arbman Hansing.

 

Uppsala mötte BP i en träningsmatch under försäsongen, då blev det en tung 0-5-förlust på bortaplan som Uppsala bara ville glömma. Mycket har hänt sen dess och det är ett helt nytt Uppsala som ska ta sig an den här utmaningen under söndagen.

- Matchen mot BP under försäsongen var ingen insats vi var nöjda med. Vi har ändrat en hel del i vårt sätt att spela fotboll sen dess samt utvecklats som lag, så det blir kul att möta de igen, säger Arbman Hansing.

 

Efter matchen mot BP är det dags för landslagsuppehåll, och därmed får laget matchledigt nästa helg. Uppsalahar några spelare med lite småskador så för dem kommer ett matchuppehåll väldigt lägligt. Nästa match som väntar för laget är hemma mot IFK Norrköping den 20 juni, en match där man också kommer att kunna ta in 500 personer på läktaren på Studenternas för första gången.

- Att spela matcher är såklart det roligaste, men att ha en lite längre paus utan match tror jag kan göra oss gott. Det är viktigt att vi blir kvitt de småskavanker vi har truppen så denna kommande matchfria helg kommer lägligt. Vi kommer såklart fortsätta träna, men att få några dagar ledigt är nyttigt både för kropp och själ. Sen är redo och längtar att få spela inför Uppsala-publiken när vi möter Norrköping hemma på Studenternas! avslutar Arbman Hansing.

 

Du kan se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se IF BP - IK Uppsala på SportExpressen Play!

Se IF BP - IK Uppsala på UNT!

 

Elitettan - Omgång 8
IF Brommapojkarna - IK Uppsala Fotboll
Söndag 6 juni, 16.00

Grimsta IP
 
(Bli en del av vår digitala publik genom att köpa stödbiljetter! Swisha 50 kr eller valfri summa till 123 084 9216, så kan vi tillsammans fylla läktaren!)
 
Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av