SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Umeå IK - IK Uppsala Fotboll
2021-05-21 07:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

Det väntar en riktigt spännande match under lördagseftermiddagen. De två forna damallsvenska lagen IK Uppsala Fotboll och Umeå IK FF ställs mot varandra i den sjätte omgången av Elitettan, och det är både prestige och viktiga poäng som ligger i potten.

Förutom att det är de två forna damallsvenska lagen så är Uppsala och Umeå även tabelletta och tabelltvåa i Elitettan just nu. Viktiga poäng står på spel lagen som båda har målet att ta sig tillbaka till OBOS Damallsvenskan och hamna topp tre.

- Det ska bli kul att möta Umeå som är ett riktigt bra fotbollslag. De spelar en rolig fotboll och jobbar hårt som lag, säger Uppsalas ytterback Beatrice Gärds inför matchen.

 

Lagen ställdes mot varandra tidigare under försäsongen i gruppspelet i Svenska Cupen. Den matchen vann Umeå på hemmaplan med 3-0, och Uppsala har därmed revansch att utkräva inför lördagens möte.

- Det blir en riktig värdemätare för oss så det är hårt jobb som gäller från minut ett. Vi har ju lite revansch att ta från matchen i Svenska Cupen. så vi måste vara fokuserade och våga göra det vi är bra på, säger Gärds.

 

Uppsala reser upp till Umeå redan under fredagen och sover på hotell inför morgondaens match. Det blir en hel del långa resor under säsongerna så spelarna är vana vid detta, och det gäller att fylla på med energi och hålla fokus så att man är redo när domaren väl blåser igång.
- Vi är ändå vana sen tidigare att åka på långa resor och att sova på hotell natten innan, så uppladdningen bör det inte vara något problem med trots att det är en lång resa. Det kommer att bli viktigt att fylla på med mat och vatten dagen innan, precis som inför vilken match som helst, säger Gärds om uppladdningen.

 

Uppsala har med sig en positiv känsla efter förra helgens 3-1-seger hemma mot Mallbackens IF Sunne. Laget leder Elitettan just nu och har fått en bra start på säsongen, och det självförtroendet vill man ta med sig in i mötet med Umeå.
- Det var skönt att få vinna igen förra helgen, och en vinst ger alltid en bra skjuts framåt mentalt. Nu får vi ta med oss den känslan inför en spännande och rolig match i Umeå på lördag! avslutar Gärds.

 

Du kan se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se Umeå IK - IK Uppsala på SportExpressen Play!

Se Umeå IK - IK Uppsala på UNT!

 

Elitettan - Omgång 6
Umeå IK FF - IK Uppsala Fotboll
Lördag 22 maj, 14.00

Umeå Energi Arena SOL
 
(Bli en del av vår digitala publik genom att köpa stödbiljetter! Swisha 50 kr eller valfri summa till 123 084 9216, så kan vi tillsammans fylla läktaren!)
 
Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av