SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Älvsjö AIK - IK Uppsala Fotboll
2021-05-07 15:30
Foto - Oscar Larsson.

Det är dags för ett tidigt toppmöte i Elitettan då tabelltvåan IK Uppsala Fotboll tar sig an tabelltrean Älvsjö AIK under söndagseftermiddagen.

Hemmalaget Älvjsö AIK har fått en flyrgande start på Elitettan och ligger just nu trea i tabellen. Laget har börjat med två segrar över Jitex Mölndal och Borgeby FK samt en 1-1-match i den förra omgången borta mot Morön BK.

- Det ska bli en rolig match, oavsett om man kallar det ett toppmöte eller inte. Vi är lika laddade inför alla matcher oavsett motstånd, säger Uppsalas mittback Jennifer Askebrand.

 

Lagen har mött varandra två gånger under försäsongen - i den och första träningsmatchen för säsongen i februari samt i genrepet inför seriepremiären. I det första mötet slutade matchen 1-1, men i genrepet visade Uppsala kvalitet när man tog en klar seger med 3-0 hemma på Stuenternas IP.

- Vi vann ju med 3-0 hemma mot dem sist, så vi får ta med oss känslan från den matchen och jobba vidare på det som behöver förbättras, säger Askebrand.

 

För Askebrands del slutade genrepssegern med ett besök på närakuten och en bekräftad hjärnskakning. Hon missade de två första omgångarna av Elitettan, men gjorde comeback förra helgen mot Bollstanäs SK där hon fick hoppa in i den andra halvleken och spela den sista halvtimmen.

- Det var jätteroligt att vara tillbaka och spela riktig match igen och inte bara en träning. Rehabiliteringen har varit väldigt lugn och tråkig, man är ju ganska begränsad när man har en hjärnskakning så det har varit mycket vila för min del, berättar Askebrand.

 

Uppsala har fått en drömstart på Elitettan med tre raka segrar, och i skrivande stund ligger man två i tabellen bakom seriledande Umeå IK. Laget har, trots en tuff försäsong, fortsatt att jobba hårt på träningarna och har nu fått visa vad man verkligen går för.

- Trots den tunga försäsongen så har det alltid funnits mycket vilja och kvalitet i laget. Det kan absolut bero på att vi har lärt känna varandra bättre, både på och utanför planen. Efter att ha sett de två första matcherna från sidan så syns det också att inställningen och viljan att jobba för varandra har blivit mycket bättre, säger Askebrand.

 

Du kan se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se Älvsjö AIK - IK Uppsala på SportExpressen Play!

Se Älvsjö AIK - IK Uppsala på UNT!

 

Elitettan - Omgång 4
Älvsjö AIK - IK Uppsala Fotboll
Söndag 9 maj, 15.00

Älvsjö AIK
 
(Bli en del av vår digitala publik genom att köpa stödbiljetter! Swisha 50 kr eller valfri summa till 123 084 9216, så kan vi tillsammans fylla läktaren!)
 
Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av