SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Mattsson assistdrottning i 6-1-seger!
2021-05-02 20:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

IK Uppsala Fotboll inkasserade tredje segern av tre möjliga under söndagseftermidagen när man besegerade gästande Bollstanäs SK med 6-1 (3-1) hemma på Studenternas IP. Isabella Mattsson stod för hela fyra målgivande passningar och var en av anledningarna till att Uppsala kunde ta hem tre nya poäng i Elitettan.

Uppsala fick en drömstart på matchen när Ida Strömblad sköt in 1-0 till hemmalaget redan i den 8:e minuten. Uppsala gick dock ner sig en del efter målet och gästande Bollstanäs kunde jobba sig in i matchen, och mycket riktigt kom även kvitteringen till 1-1 i den 21:a minuten. Strax därefter kom dock ett mycket omdiskuterat domslut när Bollstanäs Lawlaw Nezari blev utvisad efter en duell med Marika Bergman Lundin. Gästerna var inte alls nöjda med utvisningen, men för Uppsalas del skapade detta ytor framåt som man skulle komma att utnytta framöver.

- Den tidiga utvisningen gav oss ännu mera ytor och spelövertag vilket jag tycker att vi utnyttjade väl. Vi lät bollen rulla och motståndarna springa medan vi fortsättningsvis tryckte framåt offensivt i djupled och fyllde boxen, säger Uppsalas forward Isabella Mattsson.

 

Bara några minuter efter utvisningen klev lagkapten Agnes Nyberg fram med ett distinkt avslut från nära håll och gav Uppsala ledningen igen. Innan halvleken var över gjorde Strömblad sitt andra mål för dagen när hon fick till en riktig drömträff som seglade in til 3-1, och Uppsala hade därmed tagit tillbaka kontrollen resultatsmässigt i matchen. 

- Jag tycker att vi hade kontroll över matchen från start och fick till ett bra flyt. Vi hade fina rörelser och kombinationer offensivt och även bra kontroll defensivt, trots att det finns mer att begära av oss där idag. Vi kunde trots det kontrollera Bollstanäs försök till att hota framåt med snabba omställningar, säger Mattsson.

 

Uppsala fortsatte att föra matchen även i den andra halvleken, och laget skulle fortsätta med att producera mål framåt. Ellen Toivio höll sig framme och petade in en retur till 4-1, Sofia From nickade in 5-1 efter en hörna och Marika Bergman Lundin pricksköt läckert in 6-1 från en skev vinkel innan matchen var över. Just Mattsson var en av de stora segerorganisatörerna för dagen då hon assisterande till de fyra första målen innan hon blev utbytt med kvarten kvar att spela. 

- Jag hade en bra känsla och tycker det är roligt att spela och att vara igång igen. Det är lätt att spela fram sina lagkamrater när de tar så fina löpningar. Jag hoppas kunna fortsätta bidra ännu mera på planen och ser fram emot att förbereda inför nästa match med laget, säger Mattsson.

 

Efter matchen kunde Uppsala summera en match där man hade fem olika målskyttar, en stabil insats och framför allt - tre nya inkasserade poäng. Efter tre spelade omgångar har IK Uppsala full pott och är med det tvåa i den haltande tabellen, endast målskillnad bakom serieledande Umeå IK.

- Det är såklart väldigt viktigt med en stark start och skönt med tre raka vinster hittills. Med tanke på våra målsättningar för säsongen och den styrka och kvalité vi besitter i laget kan vi inte nöja oss med något annat, avslutar en målmedveten Mattsson.

 

Matchens lirare presenterades av Brand Communication och delades ut till Isabella Mattsson, Uppsala, samt Sofia Paulsson, Bollstanäs SK. Nästa match i Elitettan för Uppsala blir söndagen den 9 maj borta mot Älvsjö AIK på Älvsjö IP med avspark 15.00.

 

IK Uppsala Fotboll 6-1 (3-1) Bollstanäs SK

1-0 (8´) Ida Strömblad

1-1 (21`) Lawlaw Nazeri

2-1 (39´) Agnes Nyberg

3-1 (42´) Ida Strömblad

4-1 (62´) Ellen Toivio

5-1 (76´) Sofia From

6-1 (79´) Marika Bergman Lundin

 
Startelva från vänster:
Lina Lundqvist (MV)
Ellen Toivio - Sofia From - Ellen Arbman Hansing (65) - Beatrice Gärds
Agnes Nyberg (K) (65) - Marika Bergman Lundin
Ida Strömblad (82) - Isabella Mattsson (75) - Agnes Dahlström (75)
Beata Olsson
 
Avbytare: Isabelle Granlund (MV), Hanna Gunnarsson (82), Julia Ragnarsson (65), Moa Öhman (75), Lina Thoreson (75), Clara Leffler, Jennifer Askebrand (65).
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av