ELIT

4-1-seger i premiären mot Lidköping!
2021-04-18 11:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

IK Uppsala Fotboll fick den perfekta starten på Elitettan 2021 när man vann seriepremiären hemma mot Lidköpings SK med 4-1 (3-1). Efter en målexplosion i slutet av den första halvleken med tre olika målskyttar kunde Uppsala ta en seger direkt och man fick med sig tre härliga poäng.

Uppsala fick annars inte den starten på matchen som man hade hoppats på. 25 minuter in i den första halvleken drog Lidköpings SKs Ida Pettersson på med ett skott som sökte sig hela vägen in i mål, och gästerna tog därmed lite oväntat ledningen.

- Jag tyckte vi var det klart bättre laget och styrde matchen. I början av första halvlek var vi lite slarviga och då lyckas de få sitt mål. Det känns bra att vi inte låter det slå ner oss utan att vi kan ta tillbaka kontrollen över matchen, säger Uppsalas Beata Olsson.

Precis som Olsson säger så dröjde det inte länge innan Uppsala var tillbaka i förarsätet. Drygt åtta minuter senare sköt Ellen Toivio in kvitteringen, och det skulle komma att bli fler mål innan den första halvleken var över. Tre minuter efter kvitteringen slog Ida Strömblad (utsedd till matchens lirare i Uppsala) in en stenhård hörna som just Olsson kunde hoppa upp och distinkt nicka in i mål. Strax innan paus kunde även Ella Gunnarsson göra sitt första mål i Elitettan när hon nicklobbade in 3-1 till hemmalaget, och med tre mål på tio minuter kunde Uppsala gå till halvtidsvila med en komfortabel ledning.

- Det var väldigt skönt att kunna gå in i halvtidspausen med den ledningen och det gjorde att vi kunde spela mer avslappnat i andra halvlek. Så de tre målen var absolut viktiga för oss, säger målskytten Olsson.

I den andra halvleken kom även 4-1 för Uppsala efter att Strömblad kommit runt på kanten och slagit in ett inlägg som Lidköpings Ida Pettersson nickade in i eget mål. 4-1 blev slutresultatet och Uppsala kunde ta med sig tre härliga poäng i premiären.
- Vi kan ta med oss att vi alltid kan vända matcher och vara det spelförande laget. Det är skönt

att ha den erfarenheten med sig, det ger oss mycket självförtroende, säger Olsson.

För Olsson var detta den första matchen tillbaka i Uppsalatröjan efter hennes återvändo från collegestudier i USA, och hon fick göra mål direkt och var glad över att vara tillbaka på planen. Hon passade också på att hylla föreningen och arrangemangen runt matcherna.

- Det är jättekul att vara tillbaka och spela i Uppsala och jag påmindes återigen igår om hur bra klubben är. Alla som jobbar i klubben och runt matcherna delar samma mål. Det är fantastiskt bra ordnat kring alla matcher vilket är oerhört uppskattat och det gör en stolt att spela i Uppsala! säger Olsson.

Matchens lirare presenterades av Brand Communication och delades ut till Ida Strömblad, Uppsala, samt Emilia Hjertberg, Lidköpings SK. Nästa match för Uppsala blir nästa lördag den 24 april borta mot Alingsås FC United klockan 15.00 på Mjörnvallen.

IK Uppsala Fotboll 4-1 (3-1) Lidköpings FK

0-1 (25) Ida Pettersson

1-1 (33) Ellen Toivio

2-1 (36) Beata Olsson

3-1 (43) Ella Gunnarsson

4-1 (59) Självmål