SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Clara Leffler får kontrakt med elitlaget!
2021-03-23 13:00
Clara Leffler. Originalfoto - Oscar Larsson.

Vi har glädjen att meddela att 16-åriga Clara Leffler flyttas upp till elitlaget och har skrivit på ett treårskontrakt med IK Uppsala Fotboll!

Forwarden Clara Leffler har tidigare spelat i Alsike IF och i somras var hon även uttagen till F05-landslaget. Hon kom till IK Uppsala Fotbolls elitförberedande trupp inför den här säsongen, men efter att ha tränat en del med elitlaget under försäsongen har Leffler imponerat så pass mycket att hon nu officiellt tar steget upp till elitlaget då hon har skrivit på ett treårskontrakt.

- Jag tycker att det känns väldigt kul att jag har fått möjligheten att skriva på ett kontrakt. Jag ser detta som en bra utvecklingsmöjlighet för att bli en bättre fotbollsspelare i framtiden, säger Leffler.

 

I och med att det endast har varit yrkesidrottslag som har fått spela matcher den senaste tiden så har Leffler och den elitförberedande truppen tvingats ställa in sina träningsmatcher, och det har varit en annorlunda försäsong hittills för Leffler.

- Jag tycker att försäsongen har känts lite seg och lång i och med att det inte har varit mycket matcher och det saknar jag. Men i övrigt har det rullat på bra och jag försöker att tänka att man tränar till match, fastän vi inte har fått spela så många än så länge, säger Leffler.

 

Leffler fick chansen från start i elitlagets första träningsmatch mot Älvsjö AIK den 13 februari, och var då nära att göra mål direkt i debuten. Målställningens hjul stod tyvärr i vägen för henne då, men framöver hoppas hon kunna bidra mycket i offensiven för att hjälpa laget.

- Jag hoppas kunna bidra med energi till laget och många mål framåt, avslutar Leffler.

 

Vi hälsar Clara Leffler varmt välkommen upp till elitlaget!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av