ELIT

Tre poäng till Djurgården efter en stark offensiv
2021-03-14 19:30
Foto - Tobbe Bengtsson.

Gruppspelet i damernas Svenska Cupen drog igång under lördagen, och i grupp 4 ställdes Djurgårdens IF FF mot IK Uppsala Fotboll på Stadshagens IP. Hemmalaget visade på en vass offensiv och kunde vinna matchen med 4-0, men trots resultatet så var prestationen ett steg framåt för Uppsala.

Uppsala startade matchen med en hög press där man försökte störa Djurgårdens uppspel och vinna bollen högt upp i banan. Laget började matchen bra, men det var istället Djurgården som spräckte nollan när Hayley Dowd gjorde 1-0 efter tio minuter. Djurgården var det spelförande laget matchen igenom och gästande Uppsala fick ägna stora delar av matchen till att försvara sig, och 2-0 kom i den 25:e minuten genom Hanna Ekengren. Resultaten stod sig halvleken ut och hemmalaget kunde gå till halvtidsvila med en trygg ledning.

Precis som i den första halvleken så kom Uppsala ut i den andra halvleken i en hög press och jobbade hårt för att försöka få stopp på Djurgårdens offensiv, vilket föll ut väl till en början. Tyvärr orkade man inte hålla det höga tempot uppe och Djurgården kunde hitta tillbaka till det fina anfallsspelet man hade i den första halvleken. Nästa mål i matchen kom med tjugo minuter kvar att spela då Rachel Bloznalis nickade in 3-0 till hemmalaget. Uppsala var riktigt nära en reducering då Agnes Dahlström fick öppet mål efer en rejäl oreda i Djurgårdens straffområde, men Dahlström träffade stolpen och hemmalaget kunde till slut rensa bort bollen. Istället var det Djurgården som fastställde slutresultatet i den 88:e minuten då Linda Motlhalo satte 4-0, och de tre poängen gick därmed till hemmalaget.

För Uppsalas del var denna match, trots resultatet, ett steg framåt spelmässigt. Många gånger gjorde man det bra i uppspelsfaserna och hittade igenom Djurgårdens press, men man lyckades inte riktigt skapa så många heta målchanser i den sista tredjedelen och laget behöver därmed fortsätta att jobba på offensiven framöver.

I den andra matchen i grupp 4 vann Umeå IK med 4-0 borta mot Morön BK, och det är därmed Djurgården och Umeå som toppar tabellen efter den första matchomgången. Nästa match för Uppsala blir lördagen den 20 mars då gruppspelet i Svenska Cupen fortsätter, och man ställs då mot Umeå IK klockan 14:00 borta på Umeå Energi Arena.

Djurgårdens IF FF 4-0 (2-0) IK Uppsala Fotboll
1-0 (10´) Hayley Dowd
2-0 (25´) Hanna Ekengren
3-0 (70´) Rachel Boznalis
4-0 (88´) Linda Motlhalo