SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Djurgårdens IF FF - IK Uppsala Fotboll (Svenska Cupen)
2021-03-12 14:00
Hanna Persson. Originalfoto - Oscar Larsson.

Det är dags för årets första tävlingsmatch! Svenska Cupens gruppspel drar igång imorgon och för IK Uppsala Fotbolls del väntar en tuff match direkt när man ställs mot Djurgårdens IF FF på bortaplan.

Morgondagens match blir som ett returmöte då lagen möttes i ett cupgenrep förra helgen på Studan där Djurgården vann klart med 1-6. Uppsala var inte alls nöjda med insatsen i den matchen och har under veckan laddat om för att ta sig an lördagens cupmatch med ny energi.
- Det var såklart en tuff match för oss förra veckan där vi inte fick allt att stämma. Men inför den här matchen tror jag att vi har fått en ännu bättre bild av Djurgården som lag vilket gör att vi kan hitta nya och bättre lösningar för att kunna såra dem imorgon, säger Uppsalas Hanna Persson.

 

Uppsala har spelat fyra träningsmatcher hittills mot Älvsjö AIK, Bollstanäs SK, IF Brommapojkarna och Djurgårdens IF FF, och nu när det är dags för de första tävlingsmatcherna kopplas tävlingsnerven på på riktigt.

- Det är äntligen första tävlingsmatchen för året och det börjar kännas mer på riktigt. Jag förväntar mig både en tuff och rolig match där båda lagen kommer att gå ut och göra allt för att vinna. Efter 6-1-förlusten förra veckan så är vi såklart väldigt revanschsugna och vill visa upp att vi kan så mycket bättre än det, säger Persson.

 

Persson fick göra sitt första mål i den rosa Uppsalatröjan förra helgen när hon stod för 1-4-reduceringen hemma mot Djurgården. Persson säger att hon trivs bra i sin nya klubb och att det är en del nytt att ta in taktiskt för att komma in i hur laget vill spela, men hon hoppas att utvecklingen fortsätter gå framåt och att laget kan höja sin lägstanivå framöver.
- Det var kul att äntligen får göra sitt första mål, jag har haft en del chanser i de tidigare matcherna. Jag tycker väl att det har varit både upp och ner och jag kan fortfarande känna att det är tidigt på säsongen. Det har varit mycket nytt och mycket nya taktiska bitar att ta in och lära sig, men med tiden så tycker jag att det har blivit bättre. Jag tror även att med fler matcher och träningar i kroppen så kommer man att kunna hålla en jämnare nivå, säger Persson om sin inledning på försäsongen.

 

Uppsala spelar i grupp 4 i Svenska Cupen där man även kommer att ställas mot Elitettankollegorna Umeå IK samt Morön BK. Gruppsegrarna avancerar vidare till semifinal och där får Djurgården ses som favoriter, men Uppsala hoppas på att kunna vara med och konkurrera och göra bra prestationer.
- Jag skulle säga att att Svenska Cupen är viktigt för oss som lag då det både innebär att vi ställs mot bra motstånd men även riktiga tävlingsmatcher. I de här matcherna får vi stöta på väldigt bra motstånd vilket ger oss bra förberedelser inför serien, men sen är det ju även tävlingsmatcher vilket jag anser är viktigt. Vi kommer att kunna se vart vi står och hur bra vi är som lag just nu och se hur långt vi kan ta oss, och sen vill man ju alltid vinna allt man kan, säger Persson.

 

Matchen mot Djurgårdens IF FF kommer att spelas utan publik på grund av de restriktionerna som råder, men i veckan blev det klart att Sportbladet Play kommer att sända flertalet matcher i damernas Svenska Cupen. Klicka här för att se matchen på Sportbladet Play!

 

MATCHENS VARA - CRAFT Community Hoodie grå, finns i både Dam och Herr.

Klicka här för att komma till vår webbshop!
 

Svenska Cupen, Grupp 4
Djurgårdens IF FF - IK Uppsala Fotboll
Lördagen den 13 mars, 15.00
Stadshagens IP
 
(Bli en del av vår digitala publik genom att köpa stödbiljetter! Swisha 50 kr eller valfri summa till 123 084 9216, så kan vi tillsammans fylla läktaren!)
 
Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av