ELIT

Inget lyckat cupgenrep för Uppsala
2021-03-07 12:40
Foto - Tobbe Bengtsson.

Det blev tyvärr inget lyckat cupgenrep för IK Uppsala Fotboll när man ställdes mot Djurgårdens IF FF hemma på Studenternas IP under lördagen. Hemmalaget fick inte alls till spelet och gästande Djurgården kunde enkelt ta hem träningsmatchen med hela 1-6.

Det var inte mycket som stämde för Uppsala del under lördagens träningsmatch mot damallsvenska Djurgården. Laget var passivt över hela banan och Djurgården kunde göra lite som de ville i den första halvleken. Hanna Ekengren gav gästerna ledningen efter knappa kvarten spelad efter ett mindre lyckat ingripande av Lina Lundqvist, och samme Ekengren utökade även till 2-0 några minuter senare. Djurgården fick med sig en straff precis innan paus och kunde därmed gå till halvtidsvila med en 3-0-ledning i ryggen.

Uppsala genomförde en del byten i den andra halvleken och fick till en liten förbättring i spelet, men det var fortsatt klart övertag för gästerna som även ökade på ledningen i slutet av matchen. Hanna Persson stod för Uppsalas reduceringsmål med tio minuter kvar att spela, men Djurgården kunde komfortabelt vinna cupgenrepet där forrna Uppsalaspelaren Sara Olai fastställde slutresultatet 1-6.

Nästa match för Uppsala blir lördagen den 13 mars då gruppspelet i Svenska Cupen drar igång, och då ställs man återigen mot Djurgårdens IF FF klockan 15.00 borta på Stadshagens IP. Förutom Djurgården väntar sedan Umeå IK FF och Morön BK i Uppsalas grupp, så det är en tuff utmaning som väntar för laget i Svenska Cupen.

IK Uppsala Fotboll 1-6 (0-3) Djurgårdens IF FF
0-1 (14´) Hanna Ekengren
0-2 (28´) Hanna Ekengren
0-3 (42´) Gudrun Arnardottir (straff)
0-4 (79´) Tilde Lindwall
1-4 (80´) Hanna Persson
1-5 (84´) Hayley Dowd
1-6 (90+1) Sara Olai