SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Obesegrat Uppsala laddar för första bortamatchen
2021-02-26 11:30
Foto - Oscar Larsson
Ett spännande möte mellan IK Uppsala Fotboll och IF Brommapojkarna väntar under lördagsförmiddagen. Både BP och IK Uppsala tippas vara med i toppstriden av Elitettan den kommande säsongen, så det blir en spännande värdemätare för lagen att se vart de står mot varandra.
Försäsongen har till en början varit en kylig historia med minusgrader ner till -15 och snöfall, vilket kanske inte är optimalt för fotbollsträningar utomhus. Den senaste veckan har dock vädret vänt, och morgondagens match förväntas spelas i härlig sol och flertalet plusgrader.
- Det har varit lite kyligt direkt när man har kommit ut på planen, men så fort man kommit igång med träningen så har det ändå gått bra. Självklart är det ju härligare att spela nu när det är 7 grader och sol, men träningarna har varit bra planerade så har ändå fungerat bra under de senaste veckorna, säger Uppsalas Thea Barkfeldt.

IK Uppsala är än så länge obesegrade då man har en oavgjord match mot Älvsjö AIK (0-0) samt en seger förra helgen mot Bollstanäs SK (1-0). Den senaste matchen mot Bollstanäs var ett steg framåt för laget som framför allt lyckades bättre i sitt presspel jämfört med den andra halvleken mot Älvsjö.
- Jag tycker att vi har inlett de första matcherna på ett bra sätt. Ju bättre vi lär känna varandra på planen desto fler delar sitter både offensivt och defensivt, så det känns som att utvecklingen går åt rätt håll, säger Barkfeldt.

Uppsala har genomfört många byten i sina första träningsmatcher för att ge så många spelare som möjligt speltid, och Barkfeldt har fått spela 45 minuter i båda matcherna hittills.
- Det har varit tydligt hur vi ska jobba i de olika skeendena och jag känner mig därför mer säker på spelsättet ju fler matcher jag spelar. Det har gått helt okej än så länge men jag vet att det är mycket som kommer bli ännu bättre framöver, säger Barkfeldt.

Senast lagen möttes var i november i omgång 3 av Svenska Cupen. Den matchen stod efter full tid 1-1, där Uppsala sedan kunna gå ifrån till 4-1 i förlängningen och avancera till gruppspelet som drar igång om bara några veckor. Under årets försäsong har BP redan hunnit spela tre matcher. Två matcher i Stockholm Challenge där man straffslog Djurgårdens IF FF men förlorade mot Hammarby IF FF i finalen, samt en träningsmatch förra helgen då man vann mot en av årets nykomlingar i Elitettan, IFK Norrköping, med 2-0.
- Fokuset ligger på vårt eget spel för att kunna göra en så bra match som möjligt, oavsett vilka som står för motståndet. Men det är alltid spännande att möta en seriekonkurrent, så det ska såklart bli kul att möta BP, säger Barkfeldt inför mötet.

Matchen mot IF Brommapojkarna kommer att spelas utan publik på grund av de restriktionerna som råder, men däremot kommer BP att sända matchen via Spiideo Play för 39 kronor. 
Länk till sändningen hittar du här nedan:

MATCHENS VARA - Stickad halsduk för endast 129 kr! (Ord. pris 200 kr)

IF Brommapojkarna - IK Uppsala Fotboll
Lördagen den 27 februari, 11:30
Grimsta IP

(Bli en del av vår digitala publik genom att köpa stödbiljetter! Swisha 50 kr eller valfri summa till 123 084 9216, så kan vi tillsammans fylla läktaren!)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av