SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Beatrice Gärds klar för IK Uppsala Fotboll!
2020-12-10 15:00
Mittfältaren Beatrice Gärds har skrivit på för IK Uppsala Fotboll.
Vi är väldigt glada över att kunna meddela att Beatrice Gärds har skrivit på för IK Uppsala Fotboll!
23-åriga Beatrice Gärds kommer senast från många års spel i Kvarnsvedens IK, och precis som tidigare lagkamraten Agnes Dahlström så har även Gärds nu valt att skriva på för IK Uppsala Fotboll.
- Jag hade lite kontakt med Jonas redan förra säsongen, sen är jag väldigt bra kompis med Lina Lundqvist så jag har ju följt IK Uppsala en del på grund av att jag vill följa henne liksom. Jag har alltid haft ett bra intryck av Uppsala både som stad och som förening, så det känns som att jag kommer till en väldigt stabil och bra klubb i Sverige, säger Gärds.

Gärds har spelat i moderklubben Kvarnsvedens IK i hela sitt liv, förutom en vända med på college i USA. Då laget alltid har haft ett lag på elitnivå med spel i både Elitettan och OBOS Damallsvenskan så har detta fallit naturligt för henne, då hon själv är från Borlänge. Nu tar hon för första gången steget till en ny klubb i Sverige och kliver över till IK Uppsala, och hon säger att hon har fått en bra intryck av både föreningen, staden och huvudtränaren Jonas Valfridsson. 
- Det känns jättekul att få komma till IK Uppsala, man får ju en boost när en annan klubb kontaktar en och vill att man ska komma dit. Man håller ju ändå på med det här för att man vill utvecklas och ta steg framåt, så då blir man ju väldigt glad när någon uppskattar det man gör. Jag träffade Jonas och fick se arenan och hur allt fungerar runtomkring klubben, och jag fick ett bra intryck av honom både som tränare och som person. IK Uppsala känns som en bra förening både på och utanför planen och där det finns bra verktyg för att fortsätta utvecklas. Det är en miljö där man inte bara satsar på att vinna matcher, utan även lägger stort fokus på att utveckla spelarna i laget vilket känns väldigt bra, utvecklar Gärds.

I Kvarnsveden har Gärds spelat både ytterback men även som en yttre mittback när laget har formulerat sig i en trebackslinje, men det är framför allt som en ytterback hon är tänkt att användas i Uppsala där hon ska kunna bidra med sin speed.
- Jag skulle säga att jag är en back som ändå är ganska snabb, jag har spelat på den positionen ända sen jag var liten så är det något jag verkligen kan så är det det defensiva tänket. Jag känner att jag har en bra blick för spelet och hoppas kunna bidra både offensivt och defensivt, säger Gärds.

Vi hälsar Beatrice Gärds varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

Följande spelare är under kontrakt: 
Målvakt: Lina Lundqvist (2021)
Backar: Sofia From (2021), Ellen Toivio (2021), Ellen Arbman Hansing (2021), Jennifer Askebrand (2022), Beatrice Gärds (2021)
Mittfält: Marika Bergman Lundin (2021), Agnes Nyberg (2022), Thea Barkfeldt (2021), Agnes Dahlström (2021), Ida Strömblad (2021), Julia Ragnarsson (2022)
Forwards: Lina Thoreson (2021), Hanna Persson (2021), Isabella Mattsson (2022)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av