SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

"Stolt över att spela i det här laget"
2020-11-29 11:00
Sofia From, foto - Tobbe Bengtson.
Säsongen 2020 har nu gått till en ända, och det här fotbollsåret har inte varit vad IK Uppsala Fotboll hade hoppats på. Vi träffar mittbacken Sofia From för att summera året som har gått, som bland annat berättar om den starka lagsammanhållningen och tron på framtiden för IK Uppsala.
Uppsala fick en fin start på OBOS Damallsvenskan i somras där de efter de fyra första omgångarna hade två segrar, en oavgjord och en förlust. Men sedan kom en tuffare period för laget resultatmässigt där man hade svårt att göra mål framåt, och det slutade med laget degraderas till Elitettan tillsammans med Umeå IK FF. När vår mittback Sofia From reflekterar över säsongen så är det såklart med en hel del besvikelse över prestationen, men också en stolthet över hur laget har hanterat motgångarna tillsammans.
- Årets säsong har varit tuff och tung såklart, med tanke på de många förluster som vi har haft i år. 
Trots alla motgångar som vi har upplevt tillsammans på planen så är jag imponerad över hur vi som lag alltid har lyckats skapa en god stämning, att vi aldrig har givit upp och att vi har haft inställningen och mentaliteten av att allt är möjligt, säger From.

Mittbacken From har stått för en fin säsong och har varit en ledare i försvaret i många matcher, och trots motgångarna på planen under året så är hon imponerad över hur laget tillsammans med ledarteamet har hanterat situationen.
- Jag är stolt och tacksam över att vara en del av det här laget. Trots att vi inte har presterat som vi har velat ute på planen så tycker jag att vi har hanterat motgångarna bra tillsammans för att komma stärkta ut ur dem. Jag tycker verkligen att spelartruppen och ledarteamet har haft ett bra samarbete säsongen igenom, säger From.

Redan nu har spelarna försiktigt börjat blicka mot nästa säsong, och att det finns en revanschlusta i laget kan man verkligen inte undgå. Förhoppningen är att man ska kunna ta med sig alla lärdomar man har fått med sig under det här året och visa vad man går för i Elitettan 2021.
- Det bästa med säsongen är att jag har sett utveckling både på oss som lag och individuellt som spelare vilket vi tar med oss. Förhoppningsvis kommer vi stärkta ur detta år och tar med oss en stor revanschlusta inför nästa säsong, där vi vill visa att vi kan så mycket mer än vad vi har fått fram i år, säger From.

From har kontrakt över nästa år med Uppsala och kommer att vara en av nyckelspelarna under nästa säsong i Elitettan, och hon är övertygad om att Uppsala kommer att studsa tillbaka och göra en riktigt stark säsong 2021.
- Jag tror och vet att framtiden är ljus för Uppsala, och jag ser motiverat framemot fotbollsåret 2021, avslutar From.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av