ELIT

Stark första halvlek räckte inte mot serieledarna
2020-10-12 09:00
Ingrid Wixner, foto Tobbe Bengtsson
IK Uppsala Fotboll stod inför tuffast möjliga utmaning under söndagen när man ställdes mot serieledande Kopparbergs/Göteborg FC på bortaplan. Trots en bra försvarsinsats i den första halvleken så visade Göteborg sin klass och kunde till slut rättvist vinna med 3-0.
Som väntat var det hemmalaget Göteborg som var det spelförande laget matchen igenom. Uppsala gjorde en bra försvarsinsats i den första halvleken, där Göteborg trots ett stort spelövertag inte tilläts komma till så många heta målchanser.
- Vi satt ihop som ett kollektiv och samtliga jobbade väldigt hårt för att följa den defensiva matchplanen. Jag upplevde även att vi hade god kommunikation mellan lagdelarna, säger Uppsalas vänsterback Ingrid Wixner.

Tyvärr blev det några mardrömsminuter i mitten av halvleken då Göteborg blev tilldelade två straffar kort efter varandra. Emma Holmgren gjorde en mycket fin räddning på den första straffen, men när Göteborg fick en ny straff bara några minuter senare så kunde Julia Zigiotti Olme spräcka nollan och ge hemmalaget ledningen.
- Den första straffen för hands kan jag köpa, så det var skönt att Emma räddade den. Den andra var väl mer tveksam, det känns som hon slänger sig för att söka straff vilket är ganska irriterande, säger Wixner om straffsituationerna.

Göteborg fick även in 2-0 precis innan paus genom en fin prestation av Pauline Hammarlund, ett tungt mål för Uppsala som fick tuffast möjliga utgångsläge inför den andra halvleken. Hemmalaget fortsatte att trycka på i den andra och kunde efter en miss i Uppsalaförsvaret även göra 3-0, vilket även kom att bli slutresultatet.
- Det var en tuff match där vi fick jobba väldigt hårt i försvaret. Vi gjorde det ändå bra tycker jag, så det var synd att vi inte fick med oss någon poäng, säger Wixner.

Med fyra matcher kvar i OBOS Damallsvenskan börjar säsongen nu närma sig sitt slut. För Uppsala väntar den näst sista hemmamatchen nästa lördag, och då står mycket viktiga poäng på spel när man ställs mot tabelltian Växjö DFF.
- Det ska bli kul med en hemmamatch, och det finns goda chanser att få med oss tre poäng nästa helg om vi gör en arbetsinsats som den vi gjorde idag, avslutar Wixner.

Nästa match för Uppsala blir lördagen 17 oktober hemma på Studenternas IP då man möter Växjö DFF klockan 15.00.

Kopparbergs/Göteborg FC 3-0 (2-0) IK Uppsala Fotboll
1-0 (32’) Julia Zigiotti Olme (P)
2-0 (44’) Pauline Hammarlund
3-0 (56’) Stina Blackstenius