SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Serieledande Göteborg väntar för Uppsala
2020-10-10 10:00
Marika Bergman Lundin, foto - Tobbe Bengtsson
Det är dags för en lång resa söderut för IK Uppsala Fotboll när man ska ta sig an serieledarna Kopparbergs/Göteborg FC under söndagen. Redan under lördagen tar man bussen ner för att få en optimal uppladdning mot ett av OBOS Damallsvenskans absolut bästa lag.
IK Uppsala Fotboll ställs mot tuffast möjliga motstånd under söndagen då man ska ta sig an serieledande Kopparbergs/Göteborg FC på bortaplan. När lagen möttes senaste hemma på Studenternas IP stod Uppsala upp bra defensivt och förlorande endast med 0-2 efter två fina insatser av Pauline Hammarlund. Förhoppningsvis kan laget plocka med sig den fina insatsen in i söndagens drabbning.
- Det ska bli en spännande match! Det blir en match mot bra motstånd och det är ju alltid kul, säger Uppsalas mittfältare Marika Bergman Lundin.

I senaste matchen mot Eskilstuna United så såg det länge tufft ut för Uppsala, som med tio minuter kvar av matchen låg under med 0-4. Men laget gjorde en stark avslutning med två mål i slutminuterna genom just Bergman Lundin och Beata Olsson, och just den slutforceringen är någonting man ska försöka ta med sig inför kommande matcher.
- Det är verkligen någonting vi kan ta med oss. Vi visar att vi är starka i slutet av matcherna och att vi kämpar in i de sista. Vi är ett lag som inte ger upp, stämningen i laget är bra och vi fortsätter att kämpa på, säger Bergman Lundin.

Det är endast fem matcher kvar på säsongen i OBOS Damallsvenskan, och möjligheten att hålla sig kvar finns fortfarande för Uppsala. Trots att man har tufft motstånd kvar att ställas mot, förutom Göteborg så väntar även tabelltvåan FC Rosengård och tabelltrean Kristianstads DFF, så känner man att möjligheten absolut fortfarande finns där.
- På de avslutande matcherna ska vi försöka ta så mycket poäng som möjligt. Jag tror på oss som lag och vet att vi kan göra det, avslutar Bergman Lundin.

Matchen mot Kopparbergs/Göteborg FC och samtliga matcher i OBOS Damallsvenskan kan du som vanligt se på Sportbladet Play.

OBOS Damallsvenskan, Omgång 18
Kopparbergs/Göteborg FC - IK Uppsala Fotboll
Söndag 11 oktober, 15.00
Studenternas IP

(Vill du bli en del av vår digitala publik? Köp stödbiljetter genom att swisha 50 kronor eller valfri summa till 123 084 9216. Tack för att du stöder IK Uppsala Fotboll!)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av