SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Förlust trots en storspelande Holmgren
2020-09-13 19:00
Lagkapten Agnes Nyberg, foto - Tobbe Bengtsson
Det blev ingen positiv vändning för IK Uppsala Fotboll i bortamatchen mot Piteå IF DFF på LF Arena. I en match där båda lagen var desperata efter poäng var Piteå det klart farligaste laget framåt och kunde ganska komfortabelt vinna med 2-0 efter mål av Madelen Janogy och Fernanda da Silva.
Det var i princip spel mot ett mål i den första halvleken, framför allt under den första halvtimmen. Piteå stormade fram och skapade målchans efter målchans, men Uppsala hade en storspelande målvakt i form av Emma Holmgren som stod för en rad fina räddningar och höll bortalaget kvar i matchen. Uppsala spelade upp sig lite mot slutet av halvleken, men det var fortsatt Piteå som höll i taktpinnen.
- Det var en match med mycket duellspel och fasta situationer. En matchbild som var ganska väntat med tanke på det läge vi båda ligger i, men vi får inte till en tillräckligt bra offensiv. För att vinna matcher behöver vi ha ett bättre offensivt initiativ, högre bolltempo och vara hetare framför mål. Vi är inte tillräckligt bra just nu, säger Uppsalas lagkapten Agnes Nyberg.

Uppsala fick en tung start efter paus då Piteå tog ledningen bara några minuter in i den andra halvleken. 2-0 kom strax därefter och Uppsala hade en uppförsbacke framför sig i sin jakt på poäng. Uppsala skapade några chanser där Ellen Toivio var närmast en reducering med sitt skott som smet precis utanför stolpen, men man fick lämna planen mållösa och Piteå kunde ta tre blytunga poäng i bottenstriden.
- Vi behöver jobba med våra relationer på planen och hitta ett bättre samspel som kollektiv för att skapa hetare målchanser och ett anfallsspel i huvud taget, säger Nyberg.

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan OBOS Damallsvenskan fortsätter om två veckor. För Uppsalas del är Lina Thoreson uttagen till F18/02-landslaget, Cornelia Kapocs är uttagen till U23-landslaget medan Emma Holmgren är uttagen till A-landslagets EM-kvalmatcher. 
- Jag tror att det handlar om att koppla bort fotbollen ett tag. Vi kommer att ha många viktiga matcher framför oss där vi behöver ta poäng och då blir detta uppehåll nog bra för att kunna komma tillbaka med mer energi både fysiskt och mentalt, säger Nyberg.

Nästa match för Uppsala blir söndagen den 27 september hemma på Studenternas IP då man tar emot Linköpings FC klockan 15.00.

Piteå IF DFF 2-0 (0-0) IK Uppsala Fotboll
1-0 (51´) Madelen Janogy
2-0 (59´) Fernanda da Silva

Startelvan från vänster (3-4-3):
Emma Holmgren (MV)
Anna Rakel Pétursdóttir (90´) - Lena Soleng Hansen (79’) - Sofia From
Ellen Toivio (90’) - Agnes Nyberg (76’) (K) - Marika Bergman Lundin - Sara Olai (76´)
Beata Olsson - Cornelia Kapocs - Cassandra Korhonen

Avbytare: Ellen Arbman Hansing, Ida Strömblad (76’), Lina Thoreson (76´), Ida Andersson Weidenberg (90´), Märta Säfström (79’), Lina Lundqvist (mv)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av