ELIT

Frustrerat Uppsala mållöst på Studan
2020-09-06 19:00
Foto - @fotooscar.se
IK Uppsala Fotboll har det fortsatt tungt i OBOS Damallsvenskan då man förlorade hemma mot Vittsjö GIK hemma på Studenternas IP med 0-1 under lördagen.
Det var gästerna Vittsjö som tog kommandot i den första halvleken och styrde spelet, och det logiska ledningsmålet kom i den 28:e minuten då Clara Markstedt satte 0-1 till bortalaget. Målet blev dock omdiskuterat då det såg ut som att bollen tog på Markstedts arm, men domaren godkände målet som också kom att bli matchens enda. Det var ett frustrerat Uppsala som inte upplevde att man hade domaren med sig, och frustrationen visade sig tydligt på planen då man drog på sig fyra gula kort. Vittsjö hade hela 11-0 i avslut i den första halvleken, och Uppsala kom inte alls upp i nivå innan paus.

I den andra halvleken flyttade Uppsala upp och siktade på att få till en kvittering. Laget jobbade sig in i matchen och spelade upp sig, men man hade svårt att skapa klara målchanser. Närmast en kvittering var Sara Olai som hade en farlig nick och Marika Bergman Lundin som hade ett skott som smet precis utanför. Tyvärr lämnade Uppsala matchen mållösa och Vittsjö tog hem matchen med uddamålet, 0-1.

Nästa match för Uppsala blir söndagen den 13 september borta på LF Arena då man möter Piteå IF klockan 14.00.

IK Uppsala Fotboll 0-1 Vittsjö GIK
0-1 (28’) Clara Markstedt