SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Formstark Odelberg Modin siktar på tre poäng
2020-08-28 08:00
Nicole Odelberg Modin, foto Tobbe Bengtsson.
OBOS Damallsvenskan kliver i helgen in i sin trettonde omgång, och det väntar ett spännande möte mellan seriens två nykomlingar - IK Uppsala Fotboll och Umeå IK. Kan Uppsala vända trenden och börja plocka poäng igen? 
För Uppsala väntar en lång bussresa under fredagen inför lördagens bortamatch mot Umeå IK. Det är två lag med helt olika formkurvor som ställs mot varandra under lördagen - ett Uppsala som inledde starkt men som har haft det svårare nu på slutet, jämfört med ett Umeå som hade en tung start på säsongen men som nu är påväg uppåt i tabellen. 
- Vi måste jobba som ett lag där ute på planen och att alla visar att de vill det här till 100%. Vi måste spela vårt spel som vi vet att vi kan, rulla runt bollen på ett bra sätt och göra mål framåt, Jag känner väl att det verkligen är dags att plocka hem tre poäng, säger Uppsalas anfallare Nicole Odelberg Modin bestämt.

Odelberg Modin är en av de formstarkaste spelarna i IK Uppsala just nu med två mål på de tre senaste matcherna. Hon har startat 11 av 12 matcher hittills och bidrar framför allt med tyngd, fysik och en spets på fasta situationer, men trots hennes fina form har laget haft det tyngre de senaste omgångarna.
- Jag tycker väl att det har gått ganska bra för mig den senaste tiden. Det är kul att få göra mål men det är synd att det inte har räckt till några poäng bara, säger Odelberg Modin.

Lagen möttes på Studenternas IP i den fjärde omgången av OBOS Damallsvenskan, och då stod Uppsala för en mycket fin insats och vann klart med 3-0 efter mål av Cornelia Kapocs, Ida Strömblad och Sara Olai. 
- När vi vann mot dem hemma gjorde vi en bra kämpainsats och spelade verkligen som ett lag. Vi gjorde många mål och fick med oss tre poäng, så vi har goda känslor med oss, säger Odelberg Modin.

Matchen mot Umeå IK och samtliga matcher i OBOS Damallsvenskan kan du som vanligt se på Sportbladet Play.

OBOS Damallsvenskan, Omgång 13
Umeå IK - IK Uppsala Fotboll
Lördag 29 augusti, 14.00
Umeå Energi Arena SOL

(Vill du bli en del av vår digitala publik? Köp stödbiljetter genom att swisha 50 kronor eller valfri summa till 123 084 9216. Tack för att du stöder IK Uppsala Fotboll!)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av