SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Tappad ledning inför hemmapubliken
2020-08-23 22:00
Sofia From, foto Tobbe Bengtsson.
Det blev ingen revansch för IK Uppsala Fotboll när man återigen ställdes mot KIF Örebro DFF hemma på Studenternas IP under söndagseftermiddagen. Trots en fin start genom en 1-0-ledning och ett bra stöd från hemmapubliken kunde Örebro vända till 1-2 och få med sig tre poäng hem i bagaget, och det var ett mycket besviket Uppsala som satt kvar länge på planen efteråt.
Uppsala tog som sagt ledningen i den första halvleken då Nicole Odelberg Modin kunde skjuta in 1-0 efter förarbete av Cornelia Kapocs. Örebro tog dock över matchen efter Uppsalas ledningsmål, och bara sex minuter senare kom kvitteringen efter ett tungt långskott från Karin Lundin. Samme Lundin gav även Örebro ledningen i mitten av den andra halvleken efter onödigt slarv av Uppsalaförsvaret.
- Det var en tuff kamp mellan två jämna lag sett över 90 minuter. Jag är väldigt besviken över att vi inte kan ta poäng i den här matchen som vi måste göra, säger Uppsalas lagkapten Sofia From.

Uppsala gick för en kvittering i slutet och försökte skapa chanser framåt, och närmast var Sara Olai som hade en stenhård nick i ribban på Cornelia Kapocs hörna. Tiden rann iväg och det blev inga fler mål för Uppsala, och From är varken nöjd med lagets slutforcering eller hur det endast kunde bli två minuters stopptid trots flertalet långa spelavbrott.
- Jag vet inte riktigt vad som saknades, men vi hade behövt gå rakare mot mål och få in fler bollar i straffområdet för att komma till avslut. Vi sätter inte deras målvakt på prov riktigt vilket vi hade behövt göra i större utsträckning. Sen tycker jag det är väldigt märkligt att domaren tar beslutet att blåsa av efter 92 minuter. Flera Örebro-spelare ligger ner i den andra halvleken, det kostar tid plus att en del byten gjordes vilket borde ha resulterat i betydligt mer tilläggstid än så, säger en frustrerad From.

För första gången för i år hade Uppsala också publik på läktaren på Studenternas IP. 50 st personer som köpt säsongskort och stödbiljetter var inbjudna till dagens match, och det hördes att Uppsala hade ett fint stöd i ryggen genom matchen.
- Det var skönt att ha en publik som hörs och som stöttar oss i 90 minuter, det är bara tråkigt att vi inte kan leverera mer än vad vi gör idag, säger From om hemmapubliken.

För Uppsalas del blir de kommande omgångarna otroligt viktiga då man möter flera av de lagen som ligger nära dem i tabellen. Närmast väntar Umeå nästa helg, och därefter ställs man mot både Vittsjö GIK och Piteå IF DFF. Poäng i de matcherna blir viktigt för Uppsala om man ska kunna ta sig uppåt i tabellen och klättra över nedflyttningsstrecket.
- Det är såklart inte kul på något vis att vi ligger där vi gör, men jag tycker att det är upp till oss själva att ta ansvar för det här och börja prestera så som vi vet att vi kan göra. När vi gör det som lag är vi jäkligt bra och då ska vi inte behöva ligga under strecket som vi gör nu, avslutar From.

Nästa match för Uppsala blir alltså lördagen den 29 augusti borta på Umeå Energi Arena SOL då man möter Umeå IK klockan 14.00.

IK Uppsala Fotboll 1-2 (1-1) KIF Örebro DFF
1-0 (20´) Nicole Odelberg Modin
1-1 (26´) Karin Lundin
1-2 (67´) Karin Lundin

Startelvan från vänster (5-3-2):
Emma Holmgren (MV)
Ellen Toivio - Anna Rakel Pétursdóttir (46´) - Lena Soleng Hansen - Sofia From (K) - Sara Olai 
Marika Bergman Lundin - Nicole Odelberg Modin - Ida Strömblad  (82´)
Cornelia Kapocs - Cassandra Korhonen 

Avbytare: Märta Säfström, Ellen Arbman Hansing, Agnes Nyberg (82´), Lina Thoreson, Beata Olsson (46´), Lina Lundqvist (mv)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av