SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Äntligen publik hemma mot Örebro!
2020-08-21 15:00
Lina Thoreson, foto @SarnehedPhoto
Det är dags för den tolfte omgången av OBOS Damallsvenskan, och för IK Uppsala Fotbolls del väntar en hemmamatch mot tabellsexan KIF Örebro DFF. För första gången ska Uppsala även få spela en hemmamatch inför publik, då 50 st säsongskortsinnehavare har blivit inbjudna till Studenternas IP på söndag.
Lagen möttes bara för drygt en vecka sedan i en match som hemmalaget Örebro avgjorde i den 88:e minuten och vann med 2-1. Då var det ett rejält irriterat Uppsala som varken var nöjda med domarens insats eller sin egna prestation, 
-  Jag tycker att det ska bli en spännande match, inte bara för att det är första gången vi får spela inför lite publik utan också för att vi är revanschsugna sedan förra mötet med dem. Vi kan ta med oss att vi kan spela oss igenom dem, bara vi tar för oss och vågar göra det. Vi kan också ta med oss att vi behöver förbättra boxspelet i båda straffområdena. säger Uppsalas Lina Thoreson inför matchen.

OBOS Damallsvenskan har nått sin mittpunkt och vi har spelat 11 av 22 matcher. Uppsala fick en fin start på säsongen men har haft en lite tyngre period de senaste veckorna och har nu halkat ner till en elfteplats i tabellen. Det är dock en väldigt jämn serie hittills, då det bara skiljer sex poäng mellan tabellfemman Eskilstuna United DFF och tabelltolvan Växjö DFF, så det finns mycket kvar att spela om. Trots en sämre placering så känner Thoreson att om man bortser från förlusten hemma mot FC Rosengård så ligger man på en bra nivå jämfört med de övriga lagen i serien.
- Generellt sett tycker jag att vi har stått upp bra! Vi är absolut inte chanslösa eller bortspelade i matcherna, så jag tycker ändå att det har sett ganska bra ut, säger hon.

Uppsala kommer senast från en 1-3-förlust borta mot Linköpings FC, och laget är ute efter att börja plocka poäng igen och klättra uppåt i tabellen. Trots att man är nykomling så har laget höga mål, och det finns en hel del sekvenser och detaljer som man vill utveckla i spelet.
- Som jag pratade om tidigare så behöver vi förbättra boxspelet, vi måste vilja avgöra både defensivt och offensivt. Jag tror även att vi behöver våga lita på att vi kan hålla i bollen, för det kan vi. Det är bara det där lilla extra som saknas än så länge, säger Thoreson.

Matchen mot KIF Örebro DFF kommer att spelas inför 50 personer i publiken, och samtliga matcher i OBOS Damallsvenskan kan du som vanligt se på Sportbladet Play.

OBOS Damallsvenskan, Omgång 12
IK Uppsala Fotboll - KIF Örebro DFF
Söndag 23 augusti, 15.00
Studenternas IP

(Vill du bli en del av vår digitala publik? Köp stödbiljetter genom att swisha 50 kronor eller valfri summa till 123 084 9216. Tack för att du stöder IK Uppsala Fotboll!)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av