SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Kärt återseende för Pétursdóttir
2020-08-15 20:00
Anna Rakel Pétursdóttir, foto Tobbe Bengtsson
Vi har nästan kommit halvvägs in i OBOS Damallsvenskan när den elfte omgången går av stapeln under söndagen. För IK Uppsala Fotbolls del väntar en utmanande bortamatch mot tabellfyran Linköpings FC, där både motståndet och den tropiska värmen kommer att sätta Uppsala på prov.
Det kommer att vara två revanschsugna lag som ställs mot varandra på Linköping Arena imorgon. Tabellfyran Linköping åkte på en tuff förlust mot Rosengård med hela 7-1 i den förra omgången, medans tabellnian Uppsala tappade poäng i slutminuterna i onsdags borta mot KIF Örebro. Det kommer att bli en spännande match i högsommarvärmen, och Uppsala hoppas på att de kommer att vara det laget som drar det längsta strået.
- Jag tror att det blir en tuff match men vi är revanschsugna efter senaste matchen. Linköping har många skickliga spelare i sitt lag men om vi följer vår matchplan och är modiga så har vi en bra chans att få med oss poäng, säger Uppsalas Anna Rakel Pétursdóttir.

För Pétursdóttirs del så kommer det vara ett välbekant lag som står på andra sidan planhalvan. Både hon och målvakten Emma Holmgren värvades till Uppsala inför den här säsongen från just Linköping, och Pétursdóttir ser framemot att få möta sitt gamla lag igen.
- Det blir väldigt kul! Jag har några kompisar som spelar i Linköping så det ska bli väldigt roligt att få möta dem, säger Pétursdóttir.

Det har varit ett väldigt tight spelschema under de senaste två månaderna i OBOS Damallsvenskan, och lagen har spelat nästan två matcher i veckan under en lång period. Efter matchen mot Linköping spricker schemat upp igen då man har spelat ikapp de matcherna som sköts upp under corona-upphållet, och då återgår till det mer normala med en match i veckan.
- Kroppen känns ändå bra efter de sista matcherna. Det har varit ett ganska tight spelschema, men det är alltid roligt att spela matcher så man ska inte klaga, säger Pétursdóttir.

Matchen mot Linköpings FC kommer att spelas utan publik, men samtliga matcher i OBOS Damallsvenskan kan du som vanligt se på Sportbladet Play.

OBOS Damallsvenskan, Omgång 11
Linköpings FC - IK Uppsala Fotboll
Söndag 16 augusti, 15.00
Linköping Arena

(Vill du bli en del av vår digitala publik? Köp stödbiljetter genom att swisha 50 kronor eller valfri summa till 123 084 9216. Tack för att du stöder IK Uppsala Fotboll!)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av