SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Kommer vändningen borta mot Eskilstuna?
2020-08-03 11:00
Ellen Toivio, foto - Tobbe Bengtsson
Ett revanschsuget IK Uppsala Fotboll kliver under måndagskvällen in i omgång 8 i OBOS Damallsvenskan när man tar sig an tabellsexan Eskilstuna United på bortaplan. Efter tre raka förluster där laget inte har varit nöjda med prestationerna hoppas man nu kunna vända blad och börja klättringen upp i tabellen.
Det är viktiga spel som står på spel under måndagskvällen för IK Uppsala Fotboll. Efter några skrällar i de övriga matcherna har serien kommit att blivit en riktigt jämn historia, och en seger ikväll borta mot Eskilstuna United skulle ge Uppsala en rejäl skjuts uppåt i tabellen.
- Det blir en viktig match då det är dags för oss att studsa tillbaka, så vi är väldigt revanschsugna. Nu är det dags att spela ut det vi inte har fått ut i de senaste matcherna, säger Uppsalas Ellen Toivio.

Uppsala och Eskilstuna möttes i en träningsmatch i slutet av juni på Studenternas IP, precis innan OBOS Damallsvenskan drog igång. Då vann gästande Eskilstuna med 3-1, men mycket har hänt sedan dess och Toivio tror att det kommer att bli en helt annan match när lagen möts idag under måndagskvällen.
- Det är svårt att dra lärdomar av träningsmatcher då denna säsong har varit något utöver det vanliga. Vissa bitar kanske man kan plocka ut, men de mesta ser förmodligen olikt ut från den matchen både för dem och för oss, säger Toivio.

Uppsala är inne i en period av OBOS Damallsvenskan där spelschemat är väldigt tight. Det spelas nästan två matcher i veckan just nu och det blir korta perioder för återhämtning för lagen, så det gäller att vara noggranna med att ta hand om kroppen för att undvika skador.
- Det är ett tight spelschema för alla, men vi har en stor och hungrig trupp där alla är redo att spela så det ger bara möjligheten för fler att visa upp sig, säger Toivio.

Uppsala började säsongen på ett fint sätt, men de tre senaste matcherna har det blivit tre raka förluster mot Kopparbergs/Göteborg FC, Kristianstads DFF och Vittsjö GIK. Uppsala har inte varit nöjda med insatserna då framför allt anfallsspelet inte har fungerat, och senast mot Vittsjö var det otroligt besvikna miner efteråt efter en otroligt svag första halvlek. Nu hoppas laget kunna blicka framåt och börja ta poäng igen, men då gäller det att man lyckas vända den negativa trenden. 
- Det vi behöver göra är egentligen att släppa de tidigare matcherna, ta med vad vi har gjort bra och dåligt men sedan släppa de så vi inte låter det stressa upp oss. Vi måste behålla tron på oss själva och tro på att om vi gör de vi ska och kan så ska det gå vägen, avslutar Toivio.

Matchen mot Eskilstuna kommer att spelas utan publik, men samtliga matcher i OBOS Damallsvenskan kan du som vanligt se på Sportbladet Play.

OBOS Damallsvenskan, Omgång 8
Eskilstuna United - IK Uppsala Fotboll
Måndag 3 augusti, 19.00
Tunavallen

(Vill du bli en del av vår digitala publik? Köp stödbiljetter genom att swisha 50 kronor eller valfri summa till 123 084 9216. Tack för att du stöder IK Uppsala Fotboll!)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av