SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Första halvleken fällde underpresterande Uppsala
2020-07-30 22:00
Agnes Nyberg, foto - Tobbe Bengtsson
Det blev en onsdagskväll som IK Uppsala Fotboll helst av allt skulle vilja glömma. Efter en första halvlek där ingenting fungerade för gästerna borta mot Vittsjö GIK låg man under med 2-0, och trots en bättre insats i den andra kunde man inte komma ikapp. Vittsjö vann matchen med 4-2 efter ett hattrick från hemmalagets Clara Markstedt, och det var ett otroligt besviket Uppsala som satte sig på den långa bussresan hem.
Uppsala åkte ner till Värnamo redan under tisdagen för att få en optimal uppladdning inför bortamatchen mot Vittsjö, en match där viktiga poäng stod på spel för båda lagen. Ett skadedrabbat Vittsjö var ute efter att ta sin första seger för säsongen, och man kunde för första gången på säsongen mönstra en full trupp till match. 

Det var hemmalaget Vittsjö som dominerade den första halvleken mot ett blekt Uppsala som underpresterade på ett regnigt Vittsjö IP. Uppsala lyckades länge hålla nollan trots ett stort spelövertag för Vittsjö, men precis innan paus kom mardrömsminuterna som avgjorde matchen, På två minuter gick hemmalaget upp till en rättvis 2-0-ledning, och Uppsala gick till paus med en lång uppförsbacke framför sig både resultatmässigt och spelmässigt.
- Det blev en väldigt fysisk match med mycket bollbyten mellan lagen, en förväntad matchbild i ett regnigt Vittsjö. Men vi går ut och underpresterar, vi varken försöker spela bra fotboll eller visar någon attityd i det fysiska spelet. I andra halvlek får lite mer energi, vi lyckas göra två reduceringsmål men det räcker inte till poäng. Vi var helt enkelt inte tillräckligt bra igår, säger en besviken Agnes Nyberg om matchen.

Som sagt så spelade Uppsala upp sig i den andra halvleken, och reduceringen kom också i den 77:e minuten på nick genom Cassandra Korhonen. Vittsjö replikerade dock blixtsnabbt, och bara några minuter senare kom Clara Markstedt fri och punkterade matchen med sitt 3-1-mål. Uppsala fick till ytterligare en reducering till 3-2 genom Nicole Odelberg Modin, men samme Markstedt klev då fram igen och fullbordade sitt hattrick och fastställde slutresultatet till 4-2.
- Det är väldigt besviket såklart. Vi gör en dålig match och noll poäng på de tre senaste omgångarna är inte okej, säger Nyberg.

Uppsala har några tuffa matcher framför sig då man bland annat ska möta FC Rosengård, Eskilstuna United och Linköpings FC de närmsta omgångarna, och det gäller för laget att kunna ladda om och hitta nya krafter inför fortsättningen av OBOS Damallsvenskan.
- Det handlar om att rannsaka oss själva och att fortsätta jobba vidare. Vi är rejält revanschsugna och vill visa för andra och framför allt för oss själva att vi är bättre än vad vi har visat de senaste omgångarna. Det är tuffa matcher som väntar men det handlar om att fokusera på vad vi behöver göra för att ta poäng, avslutar Nyberg.

Efter sju spelade omgångar ligger Uppsala på en niondeplats med sju inspelade poäng. Nästa match för Uppsala blir måndagen den 3 augusti borta mot Eskilstuna United på Tunavallen klockan 19.00.

Vittsjö GIK 4-2 (2-0) IK Uppsala Fotboll
1-0 (37) Ebba Wieder
2-0 (39) Clara Markstedt
2-1 (77) Cassandra Korhonen
3-1 (80) Clara Markstedt
3-2 (82) Nicole Odelberg Modin
4-2 (90+1) Clara Markstedt

Startelvan från vänster (4-2-3-1):
Emma Holmgren (MV)
Anna Rakel Pétursdóttir (55´) - Lena Soleng Hansen - Sofia From (K) - Sara Olai 
Marika Bergman Lundin - Ida Strömblad
Cornelia Kapocs - Nicole Odelberg Modin - Ellen Toivio (80´)
Cassandra Korhonen

Avbytare: Ellen Arbman Hansing, Märta Säfström, Agnes Nyberg (55´), Ariam Berhane, Beata Olsson (80´), Julia Ragnarsson, Lina Lundqvist (mv)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av