SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

"En riktigt skön seger!”
2020-07-16 13:40
Ida Strömblad, foto - Tobbe Bengtsson
IK Uppsala Fotboll stod för en mycket fin insats under onsdagskvällen då man besegrade den andra nykomlingen Umeå IK hemma på Studenternas IP med 3-0 (1-0). Cornelia Kapocs gav Uppsala ledningen i den första halvleken innan Ida Strömblad klev fram i den andra med ett riktigt drömmål. Sara Olai avslutade sedan målskyttet och Uppsala fick med sig tre viktiga poäng och tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan.
Umeå började matchen bäst och stod högt med sitt presspel vilket störde Uppsala, men sakta men säkert kom hemmalaget igång och tog över matchen mer och mer. Med knappa tio minuter kvar till halvtid tog sig Cornelia Kapocs fram i straffområdet, och efter rejäla närkamper mot två Umeåförsvarare kom hon till slut loss och gav Uppsala ledningen.
- Jag upplevde att det var en bra kamp på planen av båda lagen. Vi visar upp en jäkla lagmoral och en bra laginsats som leder till tre poäng, säger Uppsalas mittfältare Ida Strömblad.

Just Strömblad stod för ett klassmål i början av den andra halvleken. Strömblad fångade upp en andraboll utanför Umeås straffområde, drev förbi sig försvarare och fick på en riktig drömträff som gav hemmalaget en 2-0-ledning.
- I och med att man väldigt sällan gör mål så var det otroligt skönt att få till det. Det var ännu skönare med tanke på att man har stått många morgonträningar och varit frustrerad när skotten inte suttit, säger målskytten Strömblad.

Det har varit tight om tid för Uppsala att ladda om då man i lördags förlorade tungt mot Piteå IF, men laget har varit noggranna med återhämtningen och på planen var det pigga ben och mycket vilja från samtliga av spelarna.
- Jag tycker det gick bra att ladda om från i lördags, det är mycket eget ansvar när det kommer till hur man ska återhämta sig bäst och jag tycker att alla i laget tar ett bra eget ansvar. Det syntes verkligen på planen att vi var revanschsugna, säger Strömblad.

Om Kapocs 1-0-mål och Strömblads 2-0-mål var riktiga klassavslut så var 3-0-målet mera slumpartat. Ellen Toivio slog en inlägg mot straffområdet, Umeås målvakt kommer ut men tappar bollen och Sara Olai får fram en fot och stöter bollen in i mål. 3-0-seger för Uppsala, första nollan för säsongen för målvakten Emma Holmgren och tre viktiga poäng - det var en bra onsdagskväll för IK Uppsala Fotboll.
- Det var väldigt viktigt att få med oss den här segern, både individuellt sätt och för laget. Vi får ett större självförtroende, men vi får också se att det verkligen ger resultat när vi krigar och sliter på planen. Jag säger bara en sak - en riktigt jävla skön seger, avslutar Strömblad.

Uppsala ligger efter segern på en femteplats i tabellen på sju inspelade poäng, tre poäng efter serieledande Kopparbergs/Göteborg FC. Nästa match för Uppsala blir redan på söndag då man möter Kristianstads DFF borta klockan 15.00 på Kristianstads Fotbollsarena.

IK Uppsala Fotboll 3-0 (1-0) Umeå IK FF
1-0 Cornelia Kapocs
2-0 Ida Strömblad
3-0 Sara Olai

Startelvan från vänster:
Emma Holmgren (MV)
Anna Rakel Pétursdóttir - Sofia From (K) - Lena Soleng Hansen - Sara Olai 
Marika Bergman Lundin (74´) - Ida Strömblad
Ellen Toivio (82´) - Nicole Odelberg Modin (82´) - Cornelia Kapocs (88´)
Cassandra Korhonen (74´)

Avbytare: Ellen Arbman Hansing (88´), Märta Säfström (82´), Agnes Nyberg (74´), Beata Olsson (74´), Amanda Bergström, Angelina Thoreson (82´), Lina Lundqvist (mv)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av